Auto knalt tegen gevel van woning in Lo

Redactie KW

Zondagmiddag rond 13 uur deed zich een spectaculair ongeval voor in het centrum van Lo. Omwonenden spreken van een straatrace

Buurtbewoners hoorden een wagen aan hoge snelheid door het centrum van Lo scheuren. Daarna hoorden ze een luid gerem en een enorme knal. Een kleine personenwagen had de gevel van de woning Patrick Destrooper in de Weststraat geraakt en was wat verder tot stilstand gekomen.

De bestuurder – een 18-jarige jongeman uit Lo – kon op eigen kracht en zonder verwondingen uit zijn aan de voorkant compleet verhakkelde voertuig komen. De gevel van de woning Destrooper is behoorlijk beschadigd. Omwonenden belden de brandweer van Lo-Reninge omdat er rook uit de wagen kwam.

Tegenligger

“Ik reed niet te snel”, verklaarde de aangeslagen jongeman. “Ik kwam uit de richting van de Grote Markt, moest uitwijken voor een tegenligger, verloor de controle over het stuur en ben beginnen ronddraaien.”

Omwonenden vertelden een heel ander verhaal: “Twee jongeren reden elk in hun eigen auto achter elkaar en ze waren aan het straatracen. Het is een geluk dat er geen voetgangers op het voetpad waren of ze waren weggemaaid”.

Airbags

“Er is nooit ontploffingsgevaar geweest”, verklaarde brandweerman Johny Moerman. “De rook in de wagen was afkomstig van de airbags en ook in de beschadigde woning hoeven we niet te vrezen voor ontploffingsgevaar. De beschadigde voorgevel moet wel wat gestut worden.” Ongeveer een half uur na het ongeval kwam ook politiezone Spoorkin ter plaatse.

(AB-foto AB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.