Loodgieter valt van ladder en belandt vijf meter lager in keldergat

De loodgieter werd gestabiliseerd op een draagberrie.© BB
De loodgieter werd gestabiliseerd op een draagberrie.© BB
Redactie KW

Een 67-jarige loodgieter is dinsdag kort voor het middaguur gewond geraakt toen hij van een ladder viel op een werf in de Diksmuidebaan in Ichtegem. De man kwam vijf meter lager terecht in een keldergat.

Het slachtoffer was alleen sanitaire werken aan het uitvoeren in de ruwbouwwoning. Plots schoof zijn ladder weg. De man belandde samen met zijn ladder in het keldergat en kon er niet meer weg. Hij verwittigde de hulpdiensten, waarop de brandweerposten van Torhout, Koekelare en Gistel uitrukten.

“We hebben de man eerst gestabiliseerd op een draagberrie. Bruuske bewegingen zouden letsels namelijk kunnen verergeren. Daarna hebben we hem bevrijd via onze stellingen, die we trapsgewijs in de kelder plaatsen”, duidt majoor Frank Vanhixe van brandweerpost Gistel.

Ook het klimteam van Zone 1 werd opgeroepen maar hun aanwezigheid was uiteindelijk niet nodig. “Het slachtoffer was bij bewustzijn en is naar het ziekenhuis overgebracht. Daar zal moeten blijken welke letsels hij heeft opgelopen”, aldus Vanhixe. De interventie duurde zo’n half uurtje. De politie kwam ter plaatse voor de vaststellingen.

(BB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.