Glazenwasser in kritieke toestand na val in Oostende

© JR
Redactie KW

In GO! Athena Oostende Campus Centrum in de Leon Spilliaertstraat gebeurde dinsdag een zwaar arbeidsongeval waarbij een glazenwasser zeven meter naar beneden viel tijdens het lappen van de ramen. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeval gebeurde omstreeks 10.30 uur. Een man die op de tweede verdieping bezig was met het lappen van de ramen in dienst van het Oostendse bedrijf Ultra Clean in Oostende en daarbij op een platform stond, viel zeven meter naar beneden. De leerlingen waren geen getuige van het ongeval, maar hoorden wel een doffe slag.

“Hele school moet het gehoord hebben”

“We zaten in de les Economie, vlak naast de klas waarvan de man de ramen aan het kuisen was, en hoorden opeens een harde slag. Ik denk dat de hele school het wel moet gehoord hebben”, zegt A. (17).

“Aan de buitenzijde van de ramen is er een soort van plateau waar je op kan staan om de ramen te poetsen. De man is daar af gevallen. Meteen na de slag zagen we aan de overzijde vanuit een ander klaslokaal mensen naar beneden wijzen.”

“We wisten meteen dat er iemand gevallen was, want we wisten dat ze bezig waren met de ramen. Enkele van onze klasgenoten zijn meteen naar beneden gelopen en de man bleek er erg aan toe te zijn.”

Geen getuige

De school zelf is karig met informatie. “We kunnen enkel bevestigen dat er een ongeval is gebeurd, waarbij iemand van een externe firma betrokken was”, zegt algemeen directeur van Scholengroep Stroom, Chris Vandecasteele.

“De leerlingen waren geen getuige van de val. Enkele leerlingen zagen wel het slachtoffer en die werden meteen opgevangen door het Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB). Het personeel werd opgevangen door de dienst Slachtofferhulp van de politie. Leerlingen die nood hebben aan een babbel kunnen ook later nog terecht bij het CLB of Slachtofferhulp.”

Levensgevaarlijk gewond

De hulpdiensten waren snel ter plaatse en brachten de man met levensgevaarlijke verwondingen naar het ziekenhuis. Het arbeidsauditariaat werd aangesteld om het onderzoek te leiden. De dienst ‘toezicht en welzijn op het werk’ kwam ter plaatse voor een inspectie van de arbeidsomstandigheden. Het onderzoek naar de precieze omstandigheden loopt.

(MF/JR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.