Gaslek in Kazernestraat in Menen snel onder controle

In de Kazernestraat werd een gasleiding geraakt tijdens graafwerken. © CL
Christophe Lefebvre

Maandagvoormiddag moesten de hulpdiensten uitrukken voor een gaslek in de Kazernestraat. Zowel hulpdiensten als Fluvius kregen de situatie snel onder controle.

De Menense binnenstad ondergaat een metamorfose, compleet met de werken die hiermee gepaard gaan. Helaas zijn gaslekken dan ook nagenoeg schering en inslag. Maandagvoormiddag was het de beurt aan de Kazernestraat, waar een gasleiding werd geraakt tijdens graafwerken.

“Het betrof een leiding onder lage druk dus van een evacuatie was geen sprake”, liet de brandweerofficier nadien optekenen. “Onze mensen konden bij aankomst de situatie nagenoeg meteen onder controle krijgen door het klein lek met aarde te bedekken. Ondertussen waren de mensen van Fluvius ook ter plaatse, die het lek hebben gerepareerd. De interventie voor onze manschappen bedroeg maximaal 30 minuten.”

Tijdens de interventie werd een deel van de Koningstraat voor het verkeer afgesloten. De politie liet het verkeer via de Poedermagazijnstraat en de Ontvoogdingsstraat omrijden.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.