Bouwvakker zwaargewond nadat hij deels in waterput valt

Een bouwvakker is dinsdagvoormiddag zwaargewond geraakt nadat hij in een waterput viel op een bouwwerf in de Polderstraat in Bredene, nabij de Spuikom.

©Tom Brinckman
©Tom Brinckman

In het gebouw in aanbouw, in de gang op het gelijkvloers, bevindt zich een gat richting een waterput. Het gat was evenwel nog niet dichtgemaakt met een deksel. Het slachtoffer, een vijftiger, liep daar rond 11 uur voorbij en had de holte niet opgemerkt. De man viel, maar kon met zijn armen beletten dat hij helemaal in de put terecht kwam. Hij liep daardoor een complexe armbreuk op.

Bij aankomst van de hulpdiensten bevond de man zich nog steeds in dezelfde positie, met zijn onderlichaam in de put en zich vastklampend met zijn armen. De ambulanciers slaagden erin de man te stabiliseren en te bevrijden. De MUG-arts diende verdoving toe gezien het slachtoffer met zware pijn kampte. De bouwvakker werd naar het ziekenhuis overgebracht ter verzorging. Het opgeroepen klimteam van de brandweer mocht uiteindelijk beschikken zonder dat ze hadden moeten ingrijpen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.