Achtervolging eindigt tegen gevel in Roksem

Een achtervolging eindigde dinsdagavond even na 23.00 uur tegen de gevel van een woning in Roksem (Oudenburg). Dat gebeurde op de hoek van de Brugsesteenweg met de Pastoriestraat.

© TL

Een Audi was er van de politie aan het wegvluchten toen de bestuurder de controle over het stuur verloor. De wagen ramde een paaltje, ging door wat struikgewas en een klein boompje om uiteindelijk tegen een gevel tot stilstand te komen.

De bestuurder en zijn vrouwelijke passagier zetten het op een lopen. Maar de achtervolgende agenten konden de twee snel strikken. Waarom ze precies aan het vluchten waren, is nog niet duidelijk.

De schade aan de woning lijkt voorlopig mee te vallen. “Een barst in de gevel. Gelukkig vingen die struiken de eerste klap op“, aldus de bewoners. “Een grote knal was er namelijk niet. Wij lagen samen met ons dochtertje te slapen en werden eigenlijk maar wakker door het tumult op straat na de botsing. Toen zagen we de blauwe lichten en een wagen tegen de gevel staan. We zijn nu wel tevreden dat de aanrijder gevat kon worden natuurlijk.”

(TL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.