25-jarige fietser uit Kuurne overleden na aanrijding met auto in Ooigem

© Google Street View
Christophe Lefebvre

Gisteravond is om 19.47 uur een dodelijk ongeval gebeurd met een fietser. De fietser verleende geen voorrang en reed met oortjes.

Een moment van onoplettendheid met tragische gevolgen, het beschrijft de feiten die zich kort voor 20 uur afspeelden in Ooigem. Simon Meysmans, een zelfstandig elektricien uit Kuurne, reed met zijn fiets uit de Pontweg de Desselgemsestraat op. De fietser merkte echter te laat de BMW op, die uit de richting van Desselgem kwam gereden. De chauffeur van de wagen G.D., een 33-jarige man uit Waregem, ging nog vol in de remmen maar kon een aanrijding niet meer vermijden.

De klap was zo intensief dat Simon eerst tegen de voorruit aan knalde waarna hij meters verder op straat terecht kwam. Verschillende getuigen snelden ter hulp en ook de hulpdiensten kwamen ter plaatse maar helaas konden zij enkel het overlijden van Simon vaststellen.

De politie spreekt van een tragisch ongeval. “Van alcohol was geen sprake en ook overdreven snelheid lijkt niet aan de orde, al moet verder onderzoek daar nog uitsluitsel over brengen. Waarschijnlijk zal een moment van onoplettendheid aan de basis van de gebeurtenissen hebben gelegen. De fietser had oortjes in dus misschien heeft hij het aankomende voertuig niet gehoord. De bestuurder van de wagen kreeg een mentale opdoffer te verwerken en is enorm aangedaan van de feiten. Verdere communicatie zal via het parket verlopen.”

25-jarige fietser uit Kuurne overleden na aanrijding met auto in Ooigem
© Google Maps

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.