22-jarige vrouw uit Nieuwpoort in levensgevaar na aanrijding op fiets in Lombardsijde

Redactie KW

Een 22-jarige vrouw uit Nieuwpoort verkeert in levensgevaar na een ongeval met haar fiets dinsdagmorgen in de Nieuwpoortlaan in Lombardsijde. Ze werd omstreeks 10.40 uur achteraan aangereden door een auto en liep een schedelfractuur op.

Het ongeval gebeurde nabij het tankstation PMO. De jonge vrouw reed met haar fiets in de richting van Nieuwpoort, net zoals de wagen die haar heeft gegrepen. Volgens het parket van Brugge week de bestuurster om ongekende reden af van de rijbaan. Door de klap kwam slachtoffer K.D. op de sporen van het voormalige traject van de kusttram terecht. Ze was er erg aan toe en getuigen verwittigden onmiddellijk de hulpdiensten. “De aanrijdster, een 65-jarige vrouw uit Moeskroen, was in shock en zette haar voertuig verderop aan de kant. De vrouw beweerde dat ze de fietsster niet had opgemerkt. Ze legde een negatieve ademtest af”, zegt commissaris Frank Delva van de lokale politie Middelkerke.

De fietsster was bewusteloos en werd ter plaatse verzorgd door de ambulanciers en de MUG. “De vrouw werd in kritieke toestand naar het AZ West in Veurne overgebracht. Voorlopig blijft haar toestand ongewijzigd”, aldus de commissaris. De politie van Middelkerke deed de nodige vaststellingen en lichtte het parket in. “Ook de dienst slachtofferhulp van de lokale politie Westkust is ingeschakeld om de familie van het slachtoffer op de hoogte te brengen”, besluit de commissaris.

(BB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.