Leerkrachten Vikingschool testen negatief op corona

Er zitten heel wat leerlingen thuis in quarantaine. © Getty Images
Redactie KW

De leerkrachten van de Vikingschool langs de Groenestraat die maandagavond nog een coronatest ondergingen, hebben negatief getest.

“In alle andere scholen binnen de scholengroep Arkorum zijn er ook geen nieuwe besmettingen bij het personeel, maar er zijn wel heel wat kinderen die door een besmetting thuis nu ook in quarantaine zitten”, aldus Francis Devolder, coördinerend directeur van de scholengroep.

Drie kleuterjuffen van de Vikingschool langs de Groenestraat testten positief op het coronavirus. Daardoor zitten momenteel vijftig kleuters van de school thuis in quarantaine. Het gaat om de kinderen van de peuterklas, een eerste en een derde kleuter. Maandagavond werden alle andere kleuterjuffen van de school nog getest. “Er zijn geen bijkomende besmettingen bij het personeel. Iedereen testte negatief”, aldus Francis Devolder, coördinerend directeur binnen scholengroep Arkorum.

Sinds maandag zijn er geen nieuwe besmettingen binnen het personeelsbestand van de scholengroep waaronder achttien scholen vallen. “Sinds maandagavond zitten er wel opnieuw verschillende leerlingen thuis in quarantaine nadat er binnen hun gezin iemand besmet is geraakt met het coronavirus”, aldus Devolder.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier