Facebookpagina om Sancta Maria in Ruiselede te redden

(foto TVH) © (foto TVH)
Redactie KW

Er is heel wat protest tegen de sluiting van het Sancta Maria Instituut in Ruiselede. De school zou naar Tielt verhuizen. Zo is er een Facebookpagina met al meer dan 600 leden. Zondagmiddag bleek de pagina niet meer te bestaan.

Op een infovergadering kregen de ouders van de leerlingen meer info over de sluiting en verhuizing van de studierichtingen naar Tielt. De reacties waren duidelijk. “De meesten van ons hebben via de sociale media en krantenwebsites moeten vernemen dat de school van onze kinderen sluit en dat pikken we niet”, zegt Stefaan Vermeire van de ouderraad. “De plannen om alles integraag in de oude gebouwen van Vives onder te brengen, kloppen niet. Er is al sprake om leerlingen in De Bron onder te brengen.”

Leerlingen en leerkrachten kwamen donderdag bij wijze van protest in het zwart gekleed naar school en gingen in groep op de speelplaats zitten. Om hun grieven kracht bij te zetten werd de Facebookpagina ‘Red Sancta!’ in het leven geroepen. Ondertussen zijn er al 600 leden. Zondagmiddag was de pagina echter plots verdwenen.

Maandag is er een tweede infovergadering.

(TVH/TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier