Nieuwe gids met 30 wellnesscentra

Redactie KW

Sauna’s en wellness centra zitten in de lift. Ook bij ons komen er steeds meer wellnesscentra bij. Voor wie op zoek is naar een leuk adresje in België, Nederland of Luxemburg is er een nieuwe gids uit met dertig wellnesscentra. De auteur geeft niet alleen uitelg over de centa, je krijgt ook nog toffe restauranttips en leuke uitstappen.

Het Hemelhuis in Brugge is één van de 30 wellnesscentra in het pas verschenen boek ‘wellnessweekends in de Benelux’. Auteur Erwin De Decker selecteerde 30 leuke plekjes in België, Nederland en Luxemburg om je terug te trekken en eens lekker te genieten. “Leuke plek is niet alleen het wellnesscentrum, maar ook een geografische leuke plek. Waar je ook leuke restaurantjes kunt doen of een leuk weekend met twee doorbrengen”, zegt de auteur van het boek, Erwin De Decker.

Het Hemelhuis in Brugge is, naast Villa Aqua in Oostende één van de 2 West-Vlaamse adresjes in het boek. Het Hemelhuis vind je in een oud pand in het centrum van Brugge en dat is op zich al uniek volgens de auteur. “Erwin De Decker heeft gezocht naar exclusieve zaken die zich differentiëren van traditionele wellnesscentra en voor mij is het een eer om erbij te horen”, klinkt het bij Martine Decoster van Het Hemelhuis.

Voor de foto’s in het boek zorgde Bruggeling Jan Darthet. Een mooie opdracht maar heel intensief. Al was het maar omdat hij verschillende centra op één dag moest fotograferen. En ook de warmte speelde de fotograaf soms parten. Hij hield er een ferme verkoudheid aan over. “Het was niet zozeer wellness voor mij”, zegt Jan Darthet. “Maar het was wel heel leuk om te doen. Je komt op plaatsen met verschillende benaderingen op wellness. Heel fijn.”

‘De mooiste Wellness weekends in de Benelux’ met foto’s van Bruggeling Jan Darthet is uitgegeven bij Borgerhoff Lamberigts.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.