Nele Vandemoortele uit Roeselare droomt van kroontje Miss De Luxe

Eind november dingt Nele Vandemoortele (41) mee naar het kroontje van Miss De Luxe 2020. Samen met veertien andere finalisten hoopt ze haar leven én vooral haar zelfvertrouwen een boost te geven.

Nele Vandemoortele mag zich finaliste van Miss De Luxe noemen. (foto SB) © (foto SB)

Deze knappe mama van Anaïs (7) en Amalia (14) heeft een zware jeugd gehad. Ze neemt vooral deel om de familieleden die haar hebben laten vallen, te tonen dat ze toch een sterke vrouw is geworden. “Als zestienjarige heeft mijn moeder mij buiten gegooid”, vertelt Nele, die een opleiding kok volgde en al 21 jaar actief is in de horeca. “Ik heb de trein genomen naar Roeselare waar ik werd opgevangen door mijn meetje. Haar ben ik eeuwig dankbaar. Ook met mijn zus en halfbroer heb ik geen contact meer.”

Eerste keer

“Mijn dochtertje doet modellenwerk. Via sociale media zag ik een flyer passeren over deze verkiezing. Als kind heb ik er altijd van gedroomd om op zo’n podium te staan. Het is een mooie organisatie die zich niet louter focust op het uiterlijk. Je hoeft niet perfect te zijn. Ook meisjes met een maatje meer, maken evenveel kans.” Naast Nele maakt er ook nog een Kortrijkse kandidate deel uit van de finalisten die vooral uit Antwerpen komen. “Er wordt van ons verwacht dat we ons inzetten voor Make-a-Wish Belgium. Daarom verkoop ik pannenkoeken waarvan de opbrengst integraal naar dit menslievend initiatief gaat. Ik zoek trouwens nog evenementen waar ik met mijn standje mag passeren. Geïnteresseerden mogen mij altijd een mailtje sturen.” Het beloven drukke maanden te worden voor Nele.

Ik wil aan mijn familie tonen dat ik een sterke vrouw ben geworden

“Sinds begin mei is de campagne ten volle begonnen. Vorige week hadden we een workshop om te leren omgaan met sociale media. Op 6 juli is er een persvoorstelling in Blankenberge en verder staan er ook nog fotoshoots, teambuildings en enkele ontspanningsavonden op het programma. In de maand voor de gala-avond wordt veel aandacht besteed aan de choreografie en we trekken nog een week naar Turkije om ons perfect voor te bereiden. Ik ben heel tevreden dat ik ondertussen David Galle heb leren kennen. Tijdens zijn evenementen leer ik mezelf promoten en doe ik massa’s podiumervaring op. Mijn schoonheidsspecialiste Isabel en kapster steunen mij ook door dik en dun.”

Doorzetting

“Mijn sterkste eigenschap is mijn doorzettingsvermogen. Verder ben ik heel tevreden over mijn gezicht. Ik heb een ontzettend mooie uitstraling.”

Volgens haar privé-taxichauffeur, Ronny Callens, heeft ze een hart van goud en staat ze altijd klaar om mensen te helpen. Hobby’s heeft deze Roeselare schone niet echt.

“Mijn dochtertje rondvoeren naar de dansschool en de campagne voor de Miss De Luxe-verkiezing, nemen heel wat tijd in beslag.” De finale vindt plaats op zaterdag 30 november in Salons Mantovani in Oudenaarde. Mensen die Nele willen steunen, mogen een sms sturen met de tekst ‘MDL spatie 13’ naar 6045. (KK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.