Symbolisch haagje in Westouter om twintig jaar ‘hagen planten’ te vieren

Gedeputeerde Guido Decorte nam samen met de aanwezige schepenen van Heuvelland en Poperinge en de medewerkers van het Regionaal Landschap West-Vlaamse Heuvels de schop in de hand om deze aanplanting te doen. © EF
Redactie KW

In Westouter werd donderdag een stukje haag aangeplant in een weide in de Schomminkelstraat. Symbolisch, want het was exact 20 jaar geleden dat het eerste plantje in de Westouterse bodem verdween.

Sinds maart 1996 plantte het Regionaal Landschap West-Vlaamse Heuvels bomen en struiken aan in de steden en gemeenten Heuvelland, Ieper, Mesen, Poperinge, Vleteren en Zonnebeke. In de loop van de jaren werkten ze samen met meer dan 400 landbouwers en 350 particulieren. Zo verschenen al 7.665 bomen, 530.000 struiken en 4453 hoogstamfruitbomen.

De aanplantingen versterken de identiteit van de streek en dragen ook bij tot een aangename leefomgeving om in te wonen en te werken. “Het werk is nog niet af”, zegt gedeputeerde Guido Decorte. “We werken verder aan de zorg voor de kwaliteit van ons landschap, samen met de inwoners, de gemeentebesturen, de provincie en Europa. We kijken uit naar de veertigste verjaardag van dit project.”

(MD – Foto EF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.