Scheepsput in Wingene levert gemeente extra toeristische troef op

Gedeputeerde Bart Naeyaert, schepen Brecht Warnez en schepen Lieven Huys testen de kajak uit. © Foto Nele
Redactie KW

De gemeente heeft er een nieuwe speel- en rustplek bij: de Scheepsput aan het Sint-Pietersveld werd officieel geopend. Het geheel kadert binnen het recreatief wandelnetwerk, dat Sint-Pietersveld en Wildenburg op de toeristische kaart zet.

De Scheepsput kwam er in samenwerking met en met steun van de provincie West-Vlaanderen, landschapspark Bulskampveld, Agentschap Jongerenwelzijn en de gemeente Wingene. Tijdens de feestelijke opening viel er van alles en nog wat te beleven. Jeugdschepen Lieven Huys: “Wij verruimen met dit bijzondere project onze regionale speelinfrastructuur en onze kindvriendelijkheid. De put is een belangrijke toeristische troef met doe-opdrachten. We doen het vandaag ook met het invaren van de kajaks op de Scheepsput. We kunnen langs het kronkelende pad doorheen het bos wandelen om daarna tot aan de waterkant te komen. Hier mag en kan gespeeld worden. Hier wordt avontuurlijke geschiedenis geschreven.”

Nieuwe kaart

Schepen van Toerisme Brecht Warnez verzorgde het slotwoordje: “De site hier aan de Scheepsput brengt een toeristische meerwaarde. Wij als gemeente komen op de toeristische kaart te staan. Het prachtige stukje Sint-Pietersveld en Wildenburg wordt uitgelicht met een nieuwe, specifieke wandelroute. We beschikken dan ook over een nieuwe toeristische kaart die past bij de vele initiatieven die in het landschapspark Bulskampveld plaatsvinden. De fiets- en wandelpaden brengen dan ook een netwerk van invalshoeken met landschappelijke waarde. Het nieuwe toeristische seizoen kent zijn startschot. De Scheepsput vormt een parel in zijn geheel.”

Vicky Vandycke en Jente Vermeulen uit Wingene ontdekken het nieuwe speelparcours.
Vicky Vandycke en Jente Vermeulen uit Wingene ontdekken het nieuwe speelparcours.© Foto Nele

Tijdens de opening waren er heel wat toeschouwers en ze maakten kennis met het nieuwe speelparadijs. Vicky Vandycke en haar zoon Jente Vermeulen uit Wingene waren er ook aanwezig: “Wij kenden dit mooie plekje nog niet. Het speelparcours is echt heel fijn om samen te doen. Je vertoeft dicht bij de mooie natuur en beleeft aan de andere zijde een beetje avontuur. Wij houden van de natuur en al haar pracht, maar ook van het avontuurlijke. Wij zijn dan ook heel blij dat de gemeente een stukje speelparadijs rijker geworden is.”

Gedeputeerde Bart Naeyaert was aanwezig om de opening mee te vieren. De nettokostprijs voor de speeltuigen bedraagt 5.000 euro voor de gemeente en evenveel voor de provincie.

(NS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.