Plant een boom in Beernem

© JVM
Redactie KW

Naar aanleiding van de de komende gemeenteraad lanceerde N-VA Beernem zaterdagmorgen een nieuw voorstel. Voor elke Beernemnaar één gratis boom of struikom in de tuin of op het terras te planten.

Het concept is even eenvoudig als goed: “Als één op drie inwoners meedoet, kunnen we op een eenvoudige manier makkelijk en op korte termijn 3.000 tot 4.000 bomen in Beernem bijplanten. Zo maken we onze gemeente samen nog groener, gezonder en mooier”, zegt Gijs Degrande

Om het voorstel kracht bij te zetten werd zaterdagmorgen alvast een eerste boom geplant. “Met dit voorstel willen we het straatbeeld, de voortuintjes of terrassen in onze gemeente verder vergroenen met extra bomen en struiken. Het gemeentebestuur kan en moet hier hierbij de voortrekker zijn en een ondersteunende rol spelen.”

Niet elke boom past in elke tuin. Daarom wil de N-VA de burger een aantal mogelijkheden aanbieden. “Voor wie graag groen wil maar slechts een klein tuintje of terras heeft, kunnen we een struik aanbieden. Wie meer plaats heeft, kan kiezen voor een inheemse boom, een fruit- of een klimaatboom. Via een online bestelformulier kan de burger zijn favoriete boom bestellen. Daarna kan hij of zij die afhalen op het Fort in Beernem. Daarnaast willen we de burger ook inspraak geven over nieuwe locaties op het openbare domein waar extra bomen of groen aangeplant kunnen worden”, vertelt Gijs Degrande.

(JVM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.