Studenten dragen project op aan sanctuary De Zonnegloed

Karl Ackaert, Laura Defonvent, Amber D’halluin en Noor Decaestecker.© RVL
Karl Ackaert, Laura Defonvent, Amber D’halluin en Noor Decaestecker.© RVL
Redactie KW

Laura Defonvent, Amber D’halluin en Noor Decaestecker van de studierichting biomedische labotechnieken van Howest Brugge kwamen met een financieel steuntje voor sanctuary De Zonnegloed. Met een aantal activiteiten verzamelden ze een bedrag van 2.703 euro en kwamen dit afgeven aan Karel Ackaert, die de dagelijkse leiding heeft in het opvangcentrum voor dieren in nood.

“Voor ons is dit een welgekomen steun om de harde winterperiode door te komen”, opent Karel het gesprek. “Onze grootste bron van inkomsten komt van het parkbezoek dat sinds de nieuwe lockdown weer volledig is weggevallen. Bij de eerste coronagolf kwamen we juist uit de winterperiode. Onze voorraden waren zo goed als op en we hadden toen nog voor zo’n veertien dagen reserve. Gelukkig heeft de pers toen onze problemen opgemerkt en konden we via een aantal donaties en initiatieven die periode overbruggen. Daarna kenden we een redelijk goede zomer, waardoor we ondertussen ook weer een aantal nieuwe dieren hebben kunnen opvangen. Het is dus supertof dat deze groep studenten ons als goed doel uitkoos. Bij dergelijke initiatieven gaat het niet alleen om de centen die we krijgen, maar ze geven ons ook ongelooflijk veel courage om voort te doen.”

Moeilijke periode

“Het project dat wij hebben uitgewerkt liep over acht groepjes, waarbij ieder groepje een goed doel moest vooruitschuiven”, pikt Noor Decaestecker hierop in. “Wij kozen voor De Zonnegloed omdat wij opgevangen hadden dat ze door de corona voor een moeilijke periode stonden. Elk groepje moest zijn goede doel toelichten en daarna werd er gestemd, waarbij de Zonnegloed veruit de meeste stemmen kreeg.”

“Voor één van onze vakken moesten we iets doen rond ondernemerschap en dat ook op een creatieve manier uitwerken”, zegt Laura Defonvent. “Vanuit onze studierichting kwamen we bij biodiversiteit en kozen we om iets te doen rond de ‘bezige bijtjes’”, vult Noor aan. “Vanaf het begin van het schooljaar begonnen we onze initiatieven uit te werken. In normale omstandigheden was er een beurs voorzien waar we met verschillende standjes onze werking gingen voorstellen. Omdat door de nieuwe lockdown zo’n beurs niet kon doorgaan, moesten we op zoek naar alternatieven om alles online uit te werken.”

Goodiebags

“De meeste groepen kozen voor een quiz, maar wij wilden iets origineels doen en besloten om goodiebags te maken die in het teken van de bijtjes stonden”, zegt Laura. “Om dat te promoten deden we ook een winactie waarbij twee ingangstickets voor de Zonnegloed te winnen waren. Onze goodiebags kenden zo’n succes en doordat de eerste voorziene 100 rap weg waren, hebben we er uiteindelijk 150 klaargemaakt en verkocht. Dit zorgde voor de mooie som van 1139,55 Euro, waarmee wij met onze groep ook het grootste deel van het totale chequebedrag bijeen konden brengen.”

“Op 2 januari hadden we ook nog ons BEEnight evenement, waar we naar analogie met movie-night een drietal films aanboden”, aldus Noor. “Nu we ook de reacties en verhalen van Karel horen en de appreciatie die we van zijn organisatie krijgen zijn we nog meer tevreden dat we De Zonnegloed hebben kunnen helpen.” (PB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier