Recordaantal bloemen in Brugse buurten

Burgemeester Dirk De fauw, schepenen Mercedes Van Volcem en Mathijs Goderis, leden van buurtcomité Het Schuurke en stadsmedewerkers bij de aftrap van de bebloemingsactie. © CGRA
Redactie KW

Buurtcomité Het Schuurke gaf donderdag in Hoeve Hangerijn de aftrap van de bebloemingsactie van de Brugse Buurtcheques, die deze keer op een recordaantal aanvragen afstevent. Vorig jaar werd de kaap van 100.000 al overschreden, en dit jaar komen er daar nog eens 20.000 bij, goed voor 122.059 bloemen.

“Met deze actie brengen we mensen in de buurt met elkaar in contact. Zo werken buurtbewoners samen om de straat of buurt fleuriger en gezelliger te maken. Dit gebeurt nu in de 212 verschillende Brugse buurten die dit jaar bloemen hebben aangevraagd”, weet schepen van Preventie Mathijs Goderis.

“Ook bewoners van straten waar tot op vandaag nog geen comité actief was konden bloemen aanvragen. Dit betekent dat veel nieuwe mensen met elkaar in contact kwamen én dat het initiatief aanslaat”, vult schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem aan. (CGRA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier