Politie neemt twee verwaarloosde honden in beslag

© (Foto GF)
© (Foto GF)
Redactie KW

Op woensdagmiddag nam de politiezone Vlas in Kortrijk twee ronddolende en verwaarloosde honden in beslag. Zij werden overgebracht naar het dierenasiel.

Woensdagmiddag kreeg politiezone Vlas via een alerte getuige de melding dat er twee honden losliepen in de omgeving van het voetbalcomplex ‘De Stade’ in Kortrijk.

Ter plaatse troffen de politiediensten 2 verwarde en sterk verwaarloosde honden aan: een American Stafford en een Jack Russel. Niettegenstaande de honden angstig waren, konden de politiemensen ze oppakken en in de combi overbrengen naar het commissariaat.

Beiden honden waren heel sterk ondervoed en hadden zwellingen en ontstekingen op hun buik en aan hun poten. Ook hun nagels waren al lang niet meer geknipt. De verwaarlozing was duidelijk al een tijdje aan de gang.

“De dienst Dierenwelzijn werd gecontacteerd en er werd beslist om de honden administratief in beslag te nemen. Daarop werden ze overgebracht naar het dierenasiel in Zwevegem om hen een beter onderkomen te bieden. Ze krijgen er de nodige medische zorgen en voldoende eten om te kunnen aansterken.”

Tegen de eigenaars van de honden, die ook opgespoord konden worden, werd proces-verbaal opgesteld.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten