Park De Mote in Desselgem sluit aan op wzc Aurélys

Schepenen Rik Soens, Maria Polfliet en Jo Neirynck op de plek waar het bruggetje wordt aangelegd over de Barmbeek met op de achtergrond woonzorgcentrum Aurélys en de extra nog in te vullen ruimte die aansluit op het huidig stadspark de Mote. (foto DJW)
Schepenen Rik Soens, Maria Polfliet en Jo Neirynck op de plek waar het bruggetje wordt aangelegd over de Barmbeek met op de achtergrond woonzorgcentrum Aurélys en de extra nog in te vullen ruimte die aansluit op het huidig stadspark de Mote. (foto DJW)
Redactie KW

Stadspark de Mote aan het gelijknamig ontmoetingscentrum in de Liebaardstraat legt letterlijk een brug naar woonzorgcentrum Aurélys en krijgt een volledig groene inkleding. De stad investeert in het project 500.000 euro.

Nu al is de huidige site van de Mote een groene plek in het centrum van de deelgemeente die in de loop van het jaar nog groener en ook groter wordt. De gemeenteraad keurde de uitbreiding goed met de aansluiting van stadsgrond aan woonzorgcentrum Aurélys. “Daardoor kunnen wij beide sites aan elkaar verbinden door een nog te bouwen brug over de Barmbeek of de Ezelbeek”, legt schepen Maria Polfliet uit. “De bijgekomen grond wordt volledig aangelegd in groen met bomen, struiken, planten die er met de huidige site een groot park van maken dat bestemd is voor iedereen.”

Bruggetje

In de raad van mei kreeg het schepencollege de vraag van Groen of de ruimte in zijn geheel publiek domein is. En of dat geen problemen oplevert met het woonzorgcentrum. “Helemaal niet”, zegt schepen Rik Soens. “Wij hebben het hier over stadsgrond, eigendom van Waregem. Met de directie van Aurélys hebben wij een akkoord bereikt. De groene uitbreiding zal voor iedereen toegankelijk zijn door de bouw van een bruggetje. Meteen zorgt dat ook voor een heel veilige, groene verbinding vanuit de Liebaarstraat naar Aurélys, en ook omgekeerd. Voor elk is het zeker een win-win situatie. In zoverre zelfs dat je de bijhorende cafetaria van het centrum binnen mag. Op die manier zorgt dat er eigenlijk voor dat de bewoners van het centrum zich betrokken zullen voelen.”

Trage wegen

In het park laat de stad nog een tweede brug optrekken en zal ook het speelpleintje aan het ontmoetingscentrum vernieuwd worden. En uitgebreid met nieuwe, grote speeltuigen. “Alles samen kun je nadat het park volledig af is in de lente van volgend jaar er wandelen, gewoonweg naar het woonzorgcentrum of het ontmoetingscentrum gaan, je kinderen laten spelen op het daartoe voorziene pleintje. Ook belangrijk: de uitbreiding en aanleg van de verruimde site is een nieuwe schakel in het netwerk van trage wegen dat wij in Waregem en de deelgemeenten volledig aan het realiseren.” (JD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten