Op weekend met de wintergasten in De Blankaart

Mathilde Tinel, sporttechnisch coördinator bij Sport Vlaanderen Woumen. © OV
Paul Bruneel

In samenwerking met Natuurpunt organiseert Sport Vlaanderen Woumen deze maand het weekend ‘Wintergasten’. Dit vindt plaats van 19 tot 21 november en is een ideale gelegenheid om meer te weten te komen over de wintergasten die in deze periode neerstrijken in het natuurgebied De Blankaart in Woumen.

Er valt een weekend lang van alles te beleven en dat mogen de natuurliefhebbers natuurlijk niet missen. Natuurbeleving op zijn best en dit op een manier die voor iedereen interessant en leerrijk is. “Ons weekend Wintergasten is een weekend vol natuurbeleving en actief natuurbeheer met speciale aandacht voor de vele wintervogels die momenteel in het prachtig natuurgebied De Blankaart verblijven”, vertelt Mathilde Tinel, sporttechnisch coördinator bij Sport Vlaanderen Woumen. “Het hele weekend kunnen de deelnemers aan Wintergasten genieten van activiteiten in en rond het natuurgebied De Blankaart en dat zijn er heel wat, waarvan sommige toch wel verrassend en uniek zijn.”

Tocht met fluisterboot

Een van de mogelijkheden tijdens het weekend is de slaaptrek en de slaapplaats van de vele wintervogels observeren. Er is ook aandacht voor natuurbeheer in het natuurgebied en een van de meest gegeerde activiteiten is bij zonsopgang genieten van een tocht met de fluisterboot om een unieke blik op het natuurgebied te krijgen. De fluisterboot is een geluidsarme, ecologische boot waarmee je als het ware geruisloos over het water glijdt. Hierdoor is het mogelijk om ongestoord de vele vogelsoorten te observeren en tegelijk te genieten van de prachtige natuur die De Blankaart te bieden heeft.

Initiatie bushcraft

Tijdens het weekend van 19 tot 21 november is er ook een initiatie bushcraft voorzien. Bushcraft is de kunst van het overleven in en leven met de natuur. Het is een breed pallet aan natuurvaardigheden met respect voor de natuur. Uiteraard wordt er tijdens het weekend ook gezorgd voor de innerlijke mens. “De maaltijden en overnachting worden verzorgd door ons centrum”, vertelt Mathilde Tinel. “Wij bieden twee lekkere avondmalen aan. Voor de activiteiten op zaterdag en zondag is er een ontbijtbuffet en er wordt ook telkens een lunchpakket voorzien om mee te nemen. De kostprijs voor het weekend bedraagt 155 euro all-in. Het weekend start op vrijdag 19 november om 17 uur en blijft duren tot zondag 21 november om 17 uur.”

Wie nog meer informatie wenst over Wintergasten in Woumen of zelf wil inschrijven kan een mail sturen naar woumen@sport.vlaanderen of bellen naar 051 51 94 46.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.