Ontwerp je tuin en bestel de bijhorende planten via platform Ecoscaping

Harald Scheldeman lanceert het project Ecoscaping.©ELS DELEU
Harald Scheldeman lanceert het project Ecoscaping.©ELS DELEU
Redactie KW

Harald Scheldeman (25) uit Marke startte onlangs in bijberoep Ecoscaping op, een platform in opbouw waarop de particulier zelf de eigen (ecologische) tuin zal kunnen ontwerpen. Harald studeerde in 2018 af als landschaps- en tuinarchitect, waarna hij zijn carrière begon bij Boomkwekerij Willaert, een groothandel in planten in Roeselare.

In oktober startte hij Ecoscaping op. “Hierop zal ik particulieren een 3D-platform aanbieden om zelf hun tuin uit te tekenen. Er wordt een plantengids aan gekoppeld. Je tekent er je perceelsgrenzen uit en daarna kan de creatieve geest van de particuliere tuinliefhebber volledig losgaan op een eigen ontwerp. Het platform zal je begeleiden om je tuin zelf te ontwerpen. Er zullen pop-ups verschijnen gedurende het ontwerpproces die op het juiste moment de nodige info zullen voorzien.” De voornaamste insteek van Harald is om zoveel mogelijk biodiversiteit te creëren in zoveel mogelijk Vlaamse tuinen. “Als tuinarchitect kan je telkens maar aan één tuin tekenen, als je de mensen helpt om het zelf doen kan je een schaalbaar effect hebben op de buitenomgeving.”

Duurzaam project

Harald bouwt het platform dusdanig op dat er in theorie duizenden tuinen tegelijkertijd kunnen op uitgetekend worden. “Het is zoals je bij bepaalde koopcentra een keuken kan tekenen, wij bouwen dit voor de tuin.”

Het concept van Ecoscaping is uniek omdat het nog niet bestaat, toekomstgericht is en het op een schaalbare wijze een indirect effect kan hebben op de biodiversiteit in België. Uit de eerste reacties blijkt dat er behoorlijk veel vraag naar is.

De website werd al gelanceerd, daarop kan je je inschrijven voor de nieuwsbrief van EcoScaping. De eerste versie van de 3D-ontwerpruimte komt naar verwachting in de zomer online. Het platform zal gratis zijn. Na het uittekenen kan je de planten bestellen en daar zal EcoScaping zijn omzet uit halen. “De sterkte van Ecoscaping voor de particulier wordt dat eens alles uitgetekend is je onmiddellijk de nodige bomen, struiken en planten zal kunnen bestellen.” (EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten