Nieuw uitkijkplatform biedt 360° zicht over duinen, zee en polders van Wenduine

Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

In de Duinbossen van De Haan werd vrijdagmorgen een nieuw uitkijkplatform in gebruik genomen. Het platform, een initiatief van het Agentschap Natuur en Bos (ANB) en het gemeentebestuur, biedt een adembenemend 360 graden panoramisch uitzicht over de kustlijn, de duinen en het hinterland.

Het nieuwe uitkijkplatform – vlakbij de oude watertoren van Wenduine – stond er al even, maar er ontbraken nog infopanelen met uitleg over wat er allemaal te zien is in de omgeving. Een half verborgen duinpaadje gidst je vanaf de Koninklijke Baan ernaartoe.

Torens van Brugge

“Het uitkijkplatform biedt een heel palet aan waarnemingen. Bij mooi weer zie je ver weg de windmolens, aan de andere kant krijg je een adembenemend uitzicht op de Duinbossen en de polders. In de trekperiode kan je hier onder andere visdiefjes en sternen komen spotten, tijdens de wintermaanden kolganzen en kleine rietganzen.”

“De indrukken vliegen je hier dus af en toe letterlijk om de oren”, zegt Evy Dewulf, regiobeheerder bij ANB. Bij helder weer zie je zelfs de torens van Brugge en Lissewege.

Nieuw wandelpad

Ook schepen voor Groenbeleid en Leefmilieu Mathieu Delbarge is tevreden. “Dit stukje van de duinen vormde nog een missing link voor de wandelaars. Via een nieuw wandelpad kunnen ze nu een mooie doorsteek maken van de Congodreef naar het bos van Wenduine, en hoeven ze niet meer langs de drukke baan te wandelen.”

“Met het uitkijkplatform wordt maximaal ingezet op de beleving voor de wandelaar.”

De Duinbossen zijn een parel aan onze kust. De komende jaren wil ANB het gebied verder inrichten zodat de natuurwaarden stijgen, én er voor de recreant nog meer te beleven valt.

(WK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.