Ledegem gaat onkruid bestrijden met heet water

Redactie KW

Vrijdag werd in de gemeentelijke technische loods van Ledegem in deelgemeente Rollegem-Kapelle een nieuwe machine voorgesteld om op een moderne ecologische manier onkruid te bestrijden.

“Op 1 januari treedt het nieuwe decreet betreffende niet-chemische onkruidbestrijding in voege voor steden en gemeenten”, aldus burgemeester Bart Dochy. “Daarbij is het verboden is om in tuinen, op speelplaatsen, parkeerplaatsen van kinderopvang, scholen en zorgvertrekkende instellingen pesticiden te gebruiken.”

Om te voldoen aan deze nieuwe wetgeving, investeerde de gemeente Ledegem in een nieuwe machine om onkruid te bestrijden, een primeur in West-Vlaanderen.

“Met deze machine er bij werken we op 5 manieren om onkruid te bestrijden,” aldus de burgemeester. “Vooreerst moeten we ons beter organiseren om zo weinig mogelijk onkruid toe te laten op plantsoenen, daarnaast werken we ook met korrels, een borstelmachine en met hakselafval.”

De nieuwe machine, afkomstig uit Nederland, werkt met heet water tot 100 graden. “De machine maakt gebruik van heet water in combinatie met lage uitstroomdruk en is geschikt voor zowel verharde als half verharde buitenruimtes. Dankzij de lage stoomdruk kan er gericht en zonder schade tot aan de gevels gewerkt worden.”

Daarnaast is deze nieuwe machine ook nog gebruiksvriendelijk en is er geen overlast of brandgevaar.

(LDE)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.