Ladies’ Circle Waregem ruimt zwerfvuil op

Redactie KW

Met een grijpstok en een grote afvalzak waren de leden van serviceclub Ladies’ Circle Waregem zondagvoormiddag 7 maart op de afspraak voor het opruimen van zwerfvuil in de omgeving van het voetbalstadion van SV Zulte Waregem en in de Zuiderlaan. De actie stond in het teken van het wereldwijde thema ‘Goed doen voor de Natuur’.

Voorzitster Anouk Mattheeuws legde uit dat de vereniging de natuur een handje wilde helpen door ze proper te maken. “Alle Ladies’ Circles in de wereld werken rond dit thema in de eerste week van maart. Voor ons is het zondag dus de laatste dag dat wijzelf daaraan konden meewerken. Iedereen van de leden – wij tellen er zestien – is overtuigd van een propere omgeving, van een natuur die ok is. Vandaar ook dat wij enkele uurtjes zwerfvuil ruimen en in afvalzakken deponeren. Onze kinderen werken er graag aan mee. Afvalintercommunale Imog uit Harelbeke komt de zakken ophalen.”

In de loop van een werkjaar heeft Ladies’ Circle Waregem verschillende activiteiten op het programma staan. Verschillende zijn bedoeld om organisaties financieel te steunen die zich inzetten voor de medemens, zoals BiJeVa bijvoorbeeld. Dat is een organisatie die jeugdvakanties organiseert voor kansarme jongeren en kinderen.

“Wij komen elke maand bijeen. En elke jaar is er een benefietfeest. Dit jaar is dat op 23 oktober. Met de opbrengst gaan wij weer organisaties en verenigingen kunnen helpen”, rondt voorzitster Anouk Mattheeuws af.

(DJW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.