Zonnig en heel warm

Het is maandag zonnig en zeer warm met tijdelijk wat hoge wolkenvelden. De maxima schommelen van 30 graden in de Hoge Ardennen en langs de kust, tot 34 à 35 graden in de meeste andere streken en lokaal tot 36 graden vlakbij de Franse grens. Dat meldt het KMI.

Ook dinsdag wordt het erg warm met maxima van 33 of 34 graden in de Hoge Ardennen tot 37 à 39 graden in het centrum. Een lokale 40 graden is niet uitgesloten in de gebieden nabij de Franse grens. Het is zonnig met pas tegen het einde van de dag enkele hoge wolkensluiers vanaf de Franse grens en tegen woensdagochtend kans op een onweer.

Onweer

Woensdag bereikt minder warme en onstabielere lucht ons land. Het wordt wisselend bewolkt met kans op enkele buien, mogelijk met onweer. De maxima schommelen op de meeste plaatsen rond 26 of 27 graden.

Donderdag is het wisselend bewolkt met kans op een bui en later op de dag meer opklaringen. De maxima liggen tussen 22 en 26 graden.

Vrijdag is het droog met soms mooie zonnige perioden. ‘s Avonds en ‘s nachts vergroot de kans op regen. De maxima liggen op de meeste plaatsen rond 25 graden.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.