Vrijwel overal droog en wisselend bewolkt

Bron: Belga

Vrijdagochtend zijn er in het noorden van ons land brede opklaringen. In het zuiden zijn er eerst nog wolken met zeer tijdelijk nog kans op wat lichte neerslag. In de loop van de dag wordt het overal wisselend bewolkt en droog. De maxima liggen tussen 1 à 2 graden in de Hoge Ardennen en lokaal 8 graden in Vlaanderen, zo meldt het KMI.

Tijdens de avond en nacht wordt het meestal helder tot lichtbewolkt. Het is flink koud met minima van -3 à -4 graden in het centrum tot +1 of +2 graden aan zee. Er is kans op nevel of lokaal een aanvriezende mistbank.

Zaterdagochtend 20 maart vriest het overal. Eerst is het zonnig. In de loop van de dag wordt het vanaf het noorden geleidelijk zwaarbewolkt, maar blijft het overwegend droog. De maxima liggen tussen 0 graden in de Hoge Venen en lokaal 8 graden in het westen.

Zondag is het overwegend zwaarbewolkt met af en toe wat lichte regen of motregen. In de loop van de namiddag verschijnen er mogelijk opklaringen vanaf het noorden. De maxima liggen tussen 4 à 5 graden in Hoog-België en 8 of 9 graden in Vlaanderen.

Maandag blijft het droog maar mogelijk is het overwegend grijs met veel lage wolken en maar enkele plaatselijke opklaringen. De maxima liggen tussen 4 en 9 graden. Dinsdag blijft het overwegend droog, met maxima die schommelen tussen 5 en 10 graden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.