Opgelet voor gladde wegen maandagochtend

De week begint maandagochtend met winterse buien, maar nadien wordt het droger met opklaringen vanaf het westen. Dat meldt het KMI. Het tweede deel van de week wordt gevoelig zachter, maar ook regenachtiger.

©NICOLAS MAETERLINCK BELGA
©NICOLAS MAETERLINCK BELGA

Maandagochtend vallen er hier en daar nog enkele winterse buien en het is opletten voor gladde wegen:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Daarna wordt het geleidelijk droger met opklaringen. In het uiterste westen van de provincie kan het tot 5 graden worden. De wind waait zwak tot matig.

Maandagavond en -nacht wordt het wisselend bewolkt met een afwisseling van soms brede opklaringen en wolkenvelden. In het noorden en noordoosten van het land zijn enkele plaatselijke winterse buien mogelijk. Grondvorst is mogelijk.

Dinsdag kan het aan de kust tot 5 graden worden. De wind waait meestal matig uit het westen tot zuidwesten. Woensdag wordt het half tot soms zwaarbewolkt met kans op wat lichte neerslag. De maxima liggen tussen 0 en 6 graden. Tijdens de nacht van woensdag op donderdag bereikt een actievere regenzone ons land vanuit het westen.

Zacht, maar regen

Donderdag wordt het gevoelig zachter en vrij winderig. Het is zwaarbewolkt met soms matige regen, maar het kan tot 11 graden worden in onze provincie. De wind waait matig tot vrij krachtig uit het westen tot zuidwesten.

Vrijdag blijft het zacht en zwaarbewolkt met opnieuw matige regen in combinatie met een vrij krachtige wind uit het westen tot zuidwesten. De maxima liggen tussen 6 en 11 graden.

Voor zaterdag zijn de vooruitzichten nog onzeker. Mogelijk wordt er koudere polaire lucht van over de oceaan aangevoerd. Eerst valt er regen maar mogelijk gaat de laatste neerslag in de Ardennen over in sneeuw. De maxima bedragen tussen 2 en 7 graden. Zondag wordt het wisselend bewolkt met kans op enkele regenbuien in Vlaanderen, met maxima tussen 0 en 5 graden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.