Kort maar krachtig onweer zet Waregemse straten blank: ook wateroverlast in basisschool

© gf
© gf
Olaf Verhaeghe

Een kort maar krachtig lokaal onweer zorgde vrijdagavond voor verkeershinder in Waregem. Op de Expresweg kon het water niet snel genoeg wegraken waardoor de weg helemaal blank kwam te staan. Ook elders in Waregem en deelgemeenten viel op korte tijd bakken regen uit de lucht: zo stond basisschool Sint-Petrus onder water.

Vrijdagavond heeft in Waregem een krachtig onweer de Expresweg onder water gezet, met hinder voor het lokale verkeer tot gevolg. Volgens Noodweer Benelux kwam het onweer vanuit Kruisem overgewaaid en brak het helemaal los boven Waregem. Op korte tijd vielen grote hoeveelheden regen en stevig uit de kluiten gewassen hagelstenen op de stad en deelgemeente Sint-Eloois-Vijve. De brandweer van de zone Fluvia kreeg een twintigtal oproepen voor ondergelopen straten en andere wateroverlast.

Ook de Waregemse basisschool Sint-Petrus had vrijdagavond last van het onweer. Zowel in de gang van het schoolgebouw als in de leraarskamer, de turnzaal en een aantal klassen liep het water binnen. De directie trommelde een handvol personeelsleden op om al het water weg te krijgen. Zaterdagvoormiddag volgde een tweede inspectieronde. Die inspanningen werpen hun vruchten af: de school, die niet voor het eerst met overtollig water wordt geconfronteerd, was tegen zatermiddag helemaal droog. Maandag kan de basisschool zonder problemen openen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier