Buurtbewoners Meulebeke krijgen geluidsmuur van stro

© (Foto LB)
Redactie KW

Langsheen de Randweg in Meulebeke, ter hoogte van restaurant ‘t Gisthuis, is er een berm aangebracht bestaande uit een massa strobalen. “Dit in afwachting van de echte geluidsmuur”, zegt burgemeester Dirk Verwilst.

De berm, 40 meter lang, 2,5 meter breed en 4 meter hoog, moet het stof en het geluid tegen houden afkomstig van de activiteiten die er op het plein parallel met de Randweg plaatsvinden.

Daar pompen de landbouwers hun broodnodige water op uit het grote reservoir dat er werd aangelegd. Omwonenden trekken al jaren aan de alarmbel om iets te ondernemen tegen zowel de stof- en de geluidsoverlast die hiermee gepaard ging. De provincie had ondertussen een nieuwe pomp geïnstalleerd maar die blijkt nog teveel lawaai te produceren.

De provincie beloofde een echte geluidsmuur, maar die is er nog niet. “Het vraagt nogal wat tijd om alles geregeld te krijgen”, zegt Dirk Verwilst, burgemeester van Meulebeke. “Daarom heeft de provincie op onze vraag nu een geluidsmuur gemaakt bestaande uit strobalen. Wij willen zo de eigenaars van het restaurant aan de overkant én de omwonenden beschermen tegen geluids- en stofhinder.”

(LB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.