Afvalophalers en parkwachters van Mirom Menen bedankt met ontbijt en presentje

Deze week plaatst Mirom Menen graag haar parkwachters en afvalophalers in de spotlights. Hun dagdagelijkse prestaties zijn dan ook enorm.

© (Foto NVM)

“In de gemeentes Menen, Wervik en Wevelgem halen ze jaarlijks zo’n 18 miljoen kilo afval aan huis op. En meer dan 250.000 inwoners brengen jaarlijks een bezoek aan een van onze recyclageparken. Het thema van de ‘week van de afvalophaler en recyclageparkwachter 2018’ is respect”, zegt Mirom directeur Joris Vandecasteele.

Ook de inwoners kunnen respect voor de parkwachters en afvalophalers laten blijken door hun afval correct aan te bieden. Op die manier kunnen de medewerkers hun werk het best en snelst uitvoeren. “De meeste burgers doen het perfect maar uit een steekproef van Mirom Menen blijkt dat 4 op de 100 restafvalzakken meer dan de maximum toegelaten 15 kilo per zak weegt. Dat begint na een aantal zakken letterlijk door te wegen”, aldus Joris. Andere veel voorkomende fouten zijn bidons die aan de buitenkant van de PMD-zakken worden gehangen en de sorteerregels die niet worden gevolgd. De afvalophalers kan men deze week nog bedanken door je afvalzak op te vrolijken met een leuke boodschap of er een tekening op te plakken. Nog makkelijker is het om een voorgedrukt bedankingsstickervel af te halen in het gemeentehuis of het recyclagepark. Mirom Menen zelf bedankte woensdagmorgen om 8 uur haar medewerkers met een stevig ontbijt en een presentje.

(NVM – Foto NVM)

Bij vragen over de juiste sorteerregels kan je altijd je parkwachter aanspreken of de gloednieuwe afvalcoach contacteren op 056/52 81 09 of afvalcoach@mirom-menen.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.