Een 100-tal vrijwilligers tekende zaterdagmorgen vroeg al present in de Meikensbossen, het stadsrandbos van Tielt dat evenwel volledig op Dentergems grondgebied gelegen is. Door de talrijke opkomst van jong en oud waren tegen de middag al ruim 5.000 van de 5.500 beschikbare bomen geplant.

Apotheose van het gebeuren was de inwijding van het naambord Theo Vitse-dreef, die vanuit de Marialoopstraat het bos inloopt. De voormalige houtvester en woudmeester, medewerker van het Agentschap Natuur en Bos (ANB), zet zich al jaren keihard in voor de uitbreiding van de Meikensbossen. ANB heeft intussen 67 van de 80 hectare in totaal in eigen beheer. Onder groot applaus mocht Gentenaar Vitse, getrouwd met een Wulpense, het bord onthullen van de dreef die naar hem is genoemd.

(TVW - foto TVW)

Een 100-tal vrijwilligers tekende zaterdagmorgen vroeg al present in de Meikensbossen, het stadsrandbos van Tielt dat evenwel volledig op Dentergems grondgebied gelegen is. Door de talrijke opkomst van jong en oud waren tegen de middag al ruim 5.000 van de 5.500 beschikbare bomen geplant. Apotheose van het gebeuren was de inwijding van het naambord Theo Vitse-dreef, die vanuit de Marialoopstraat het bos inloopt. De voormalige houtvester en woudmeester, medewerker van het Agentschap Natuur en Bos (ANB), zet zich al jaren keihard in voor de uitbreiding van de Meikensbossen. ANB heeft intussen 67 van de 80 hectare in totaal in eigen beheer. Onder groot applaus mocht Gentenaar Vitse, getrouwd met een Wulpense, het bord onthullen van de dreef die naar hem is genoemd. (TVW - foto TVW)