Menen kiest grootste dierenvrienden

Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Team 8930, het bestuursteam dat aan het roer van Menen staat, heeft dierenwelzijn hoog op de prioriteitenlijst staan. Om dit te onderstrepen werden afgelopen vrijdag de grootste dierenvrienden in de bloemetjes gezet.

In de afgelopen weken kon iedere Menenaar zijn stem uitbrengen. Wie was volgens hen de allergrootste dierenvriend van de grensgemeente? Volgens bevoegd schepen Virginie Breye was de respons overweldigend. “Het was overduidelijk dat het welzijn van alle dieren erg leeft bij de bevolking. In geen tijd bulkte onze mailbox uit met aanbevelingen, waardoor het geen eenvoudige taak werd om de allergrootste dierenvriend te gaan kiezen. Uiteindelijk hakten we de knoop door en kozen we niet een maar twee winnaars“.

De dames van het dierenasiel De Grensstreek waren de eerste die in de bloemetjes werden gezet. Hun onvoorwaardelijke inzet en hun permanente beschikbaarheid waren de meest voorkomende argumenten tijdens de nominaties. Ze deelden hun prijs met Anne Marie Messelis van KATIMOE, een organisatie die zich ontfermt over het welzijn van katten.

De huldiging werd voorafgegaan door een inspraakmoment dierenwelzijn. Iedere inwoner van de grensstad kreeg er de kans te luisteren naar de plannen van het lokale beleid inzake dierenwelzijn en mocht er ook opmerkingen of suggesties naar voren brengen. Ook hier werd duidelijk dat het onderwerp leeft bij de bevolking want verschillende onderwerpen zorgden voor een stevig debat. Onderwerpen zoals broodfok of de nieuwe paaltjes waar hondenpoep kan worden weggegooid, konden op heel wat animo rekenen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier