Milde straf voor gangster die neus gevangenisdirectrice brak

Redactie KW

Gedetineerde Dave Annemans uit Antwerpen heeft van de strafrechter in Brugge zes maanden bijkomende celstraf gekregen voor slagen en verwondingen aan de directrice van zijn afdeling in de Brugse gevangenis. Een milde straf, want het openbaar ministerie had twintig maanden gevraagd.

Op 22 februari kreeg de beruchte gangster van zijn directrice te horen dat hij onder een strenger regime geplaatst zou worden. Annemans ging door het lint en sloeg de vrouw een neusbreuk. Zijn advocate Mieke Byttebier had de rechter tijdens de pleidooien gevraagd om mild te zijn. “Mijn cliënt werd na de feiten negen dagen in een strafcel gestopt en sindsdien zit hij in de hoog beveiligde afdeling. Hij is diep teleurgesteld in zichzelf omdat hij zich had voorgenomen zich voortaan te beheersen.”

Annemans zit een jarenlange celstraf uit voor verkrachting, foltering en poging tot doodslag. In 2009 slaagde hij er in om via een ladder uit de gevangenis van Merksplas te ontsnappen. Tien dagen later werd hij bij zijn halfzus in Nederland ingerekend.

(AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.