Mercatormuseum in Oostende vernieuwd

Redactie KW

Vanaf zaterdag 2 juli kan iedereen op de Mercator inschepen voor een verrassend interactieve reis. De windjammer, die in Oostende aangemeerd ligt, kreeg een nieuwe museale invulling.

Gedaan met de oubollige en te statisch uitgebouwd museum van de Mercator. De vroegere kijkkasten met documenten en memorabilia zijn vervangen door flatscreens, plasma- en computerschermen. “Dankzij de crossmediale toepassingen kunnen we zorgen voor een meer sobere, maar inhoudelijk rijkere invulling”, vertelt Jo Dielman. “Zo tonen we historische filmbeelden van het leven aan boord, van onder andere de Oostendse cineast Henri Storck.”

Bezoekers kunnen zich door het schip laten leiden aan de hand van een iPod. Wie wil, kan trouwens ook een iPod-spel spelen, waarbij je via een fotozoektocht kan opklimmen tot commandant van de Mercator. Dit spel is een primeur in het genre.

De museale facelift werd gerealiseerd met de financiële steun van Interreg IV A-Twee Zeeën, het toeristisch impulsprogramma van de Vlaamse kust en de stad. Het totale kostenplaatje bedraagt 400.000 euro. Minister Geert Bourgeois opent het nieuwe Mercatormuseum op vrijdag 1 juli. Vanaf zaterdag 2 juli kan iedereen inschepen voor een verrassende vaart.

(ML/SRA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.