Mensen met handicap kiezen eigen Prins(es) Carnaval

Redactie KW

In Poperinge zijn de kandidaten voorgesteld voor de prins- en prinses-carnavalverkiezing voor mensen met een handicap. Het is de eerste keer dat ook die mensen hun eigen prins en prinses carnaval kunnen kiezen.

Het initiatief gaat uit van de Werkgroep Vorming en Actie (WVA), die zich in de Westhoek inzet voor de integratie van mensen met een beperking. Er zijn zes kandidaten voor de titel van prins of prinses carnaval.

Wim Moeyaert van de WVA: “De verkiezing is niet in de eerste plaats een strijd, maar moet één groot feest worden. Heel wat mensen met een beperking vieren graag en carnaval is hiertoe een goede aanleiding. Er was echt vraag naar, want tot nu toe stonden zij wat in de kou op vlak van carnaval. We zijn blij dat we ons wagonnetje kunnen aanhaken aan carnavalsvereniging de Mamboetjes.”

De verkiezing vindt plaats op zaterdag 19 maart in de namiddag. De kandidaten zullen zichzelf moeten voorstellen en moeten een shownummer of stunt brengen op het podium. De winnaars zullen op 3 april tijdens de Poperingse carnavalsstoet mogen plaatsnemen op de wagen van De Mamboetjes.

(PL/BS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.