Tom Eerebout, afkomstig uit Bredene, is stylist van Hooverphonic

De Eurosong-outfit van Geike Arnaert van Hooverphonic werd bedacht door stylist Tom Eerebout.© Joost Vandebrug
De Eurosong-outfit van Geike Arnaert van Hooverphonic werd bedacht door stylist Tom Eerebout.© Joost Vandebrug
Gillian Lowyck

Tom Eerebout is een klinkende naam: de uitgeweken Bredenaar verzorgt al jaren de outfits van Lady Gaga. Nu staat hij in voor de kledij van Hooverphonic op het Songfestival. Een kinderdroom die werkelijkheid wordt, zo blijkt.

Tom Eerebout (32) is uit Bredene afkomstig en woont ondertussen in Antwerpen en Londen. Momenteel is hij aan de slag in Rotterdam, waar het Eurovisiesongfestival plaatsvindt.

We spreken hem de dag voor de halve finale. “Het is best wel druk”, vertelt hij. “Heel veel pers, repetities… We houden ook een zo strak mogelijk schema aan om zo weinig mogelijk met andere mensen in contact te komen. Maar het is best gezellig zo, in onze bubbel.”

Eurovisie is het eerste grote evenement dat Tom doet sinds de uitbraak van de coronacrisis. “Het is heel fijn dat het weer kan”, zegt hij. “Het geeft hoop. Zeker voor iedereen die in de sector werkt, is dat een hart onder de riem. Ik hoop dat we weer snel gewoon onze job kunnen doen. Tijdens de eerste lockdown viel voor mij alles weg, maar na de zomer begon er weer meer werk te komen. Ik werk vaak in Amerika, dus moest noodgedwongen ‘Zoom-shoots’ doen. Dat was niet evident, maar het is beter dan niets. Doordat ik vastzat in België, ben ik met een paar Belgische artiesten beginnen samenwerken. Sylvie Kreush, Charles, Oscar and The Wolf… Het was de eerste keer dat ik echt met artiesten van hier samenwerkte, en dat is wel goed.”

“Ik ben altijd al grote fan van de band geweest”

En nu dus ook Hooverphonic. “Ik ben altijd al grote fan van de band geweest”, geeft Tom toe. “Ik herinner me nog dat ik vroeger altijd zat te wachten tot de clip van ‘Mad about you’ op MTV zou spelen. Ik vond dan echt een fantastische video. Dus dat ik nu mag samenwerken met hen, is heel leuk.”

Jongensdroom

Dat Tom vandaag aan het Eurovisiesongfestival mag deelnemen, is een beetje een jongensdroom die uitkomt. “Als kind mocht ik die avond altijd wakker blijven tot de resultaten er waren, en dat duurde héél lang ( lacht ). Het was altijd een feest met de familie, buren en vrienden. Door mijn werk en het vele reizen lukte het niet altijd om de show live te bekijken. Maar ik ben het wel altijd blijven volgen. Heel fijn om het nu zelf mee te maken, want het is echt een enorme productie.”

De outfits van Hooverphonic samenstellen was voor Tom geen uitdaging. “Nee, het is al jaren mijn job”, glimlacht hij. “De muziek van Hooverphonic is donker, wat moody, met een kantje af. Die sfeer wilde ik ook vertalen in hun outfits. Ik denk dat ze daardoor zullen opvallen, want de landen voor en na België brengen een poppy, bubblegum nummer. Ik vind dat ze er staan als band. Wat voor mij erg belangrijk is, is dat een performer zich goed voelt, dat ze niet hoeven na te denken over hun kleren. De band is heel blij met de outfits. We zaten snel op dezelfde lijn.”

Belgische ontwerpers

De outfits van Hooverphonic zijn trouwens allen ontworpen door Belgische ontwerpers. “We hebben een fantastisch modelandschap in ons land en het is dan ook hét ideale moment om te tonen wat onze ontwerpers in hun mars hebben”, geeft Tom tot slot nog mee.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.