Zedelgemnaar Jordy (24) doet mee aan Homo Universalis: “Het was echt kicken”

Jordy Carette © VRT1
Tristan Vandevelde
Tristan Vandevelde Stagiair KW

Op zaterdag 30 maart start op VRT1 het nieuwe seizoen van Homo Universalis. In dit competitief spelprogramma strijden 100 Vlamingen tegen elkaar om de hoofdprijs: een reischeque, maar nog belangrijker de eretitel ‘Homo Universalis’. Zeventien West-Vlaamse kandidaten maken dit jaar hun opwachting, waaronder Jordy Carrette. Hij is 24 jaar en woont al 4 jaar in Veldegem.

Jordy is een jonge gast afkomstig uit Veldegem, een deelgemeente van Zedelgem. Hij schreef zich halsoverkop in en niet veel later stond hij tussen 99 andere kandidaten te strijden voor de titel ‘Homo Universalis’.

Vrije tijd

In zijn vrije tijd voetbalt Jordy bij cafévoetbalploeg FC De Square. Een amateurploeg uit de derde klasse van de Amateursport vzw te Brugge. Zonder doordeweekse trainingen, maar met heel wat matchervaring maakt hij iedere zaterdag zijn opwachting. Afgelopen partij (10 maart) scoorde hij nog de enige goal met de volley. Zeker en vast een aanwinst dus voor de caféploeg.

En voetballen op zaterdag gaat volgens Jordy hand in hand met een fris pilsje achteraf. Daarnaast gaat hij ook graag uit in zijn geboortestad Brugge.

Homo Universalis

Elk seizoen van Homo Universalis zit Jordy gekluisterd aan zijn televisie om alle afleveringen mee te pikken. Hij dacht er dan ook al lang aan om eens mee te doen. “Ik dacht eerst dat er heel wat selectieprocedures gingen volgen en dat de kans klein was dat ik ooit effectief zou kunnen meedoen. Maar het verliep verassend vlot. Al heel snel kreeg ik de bevestiging dat ik echt mocht deelnemen.”

Jordy leeft van dag tot dag en laat alles wat op zich afkomen, zo ook zijn deelname. “Ik heb mij niet echt voorbereid, ik ben er gewoon naartoe gegaan zonder na te denken en het was uiteindelijk een fantastische ervaring.” Hij zou hem dan ook onmiddellijk opnieuw inschrijven. “Het is leuk om een opdracht te doen waarvan je op voorhand denkt: nooit van mijn leven dat ik dat kan, maar op wonderbaarlijke wijze weet je u er toch door te sleuren. Het geeft je echt een kick iedere keer je een spel verder geraakt.”

Blijft het enkel bij de ervaring of overleeft hij 99 hordes? Daar mag hij nog geen antwoord op geven, dus wie Jordy zijn avontuur wil volgen, kan dat vanaf 30 maart iedere zaterdag op VRT1.

Lees meer over: