Xavier Taveirne krijgt belangrijke rol in vernieuwd VRT-journaal

Xavier Taveirne zal samen met Goedele Wachters een vast nieuwsanker vormen tijdens de week. (foto VRT)© © VRT - Sofie Silbermann
Xavier Taveirne zal samen met Goedele Wachters een vast nieuwsanker vormen tijdens de week. (foto VRT)© © VRT - Sofie Silbermann
Bert Vanden Berghe

Vanaf maandag 5 april zit Het journaal in een nieuw jasje. Nieuwsanker Xavier Taveirne stapt mee in de vernieuwing en uitbreiding ervan.

Vanaf morgen, zaterdag 27 maart, verhuist Het journaal voor een korte tijd naar de Sporza-studio. Zo kunnen in de huidige studio enkele noodzakelijke technische vernieuwingen gebeuren. Vanaf paasmaandag 5 april neemt Het journaal terug zijn vaste stek in Studio 1, die vanaf dan multifunctioneler zal zijn. De studio biedt meer mogelijkheden voor de verschillende journaals doorheen de dag zodat we sneller en wendbaarder kunnen inspelen op de behoeften van de kijkers.

Het journaal wordt ook ‘versterkt’, zo klinkt het. Daarbij zal er dieper ingegaan worden op enkele nieuwsthema’s van die dag. Goedele Wachters en Xavier Taveirne worden de vaste ankers om ons op weekdagen door de avond te loodsen. Concreet wordt Het journaal dus uitgebreid.

De vernieuwing van de studio zal in negen dagen gebeuren en dat is een huzarenklus voor alle medewerkers van decor en technologie. Zeker ook omdat alle corona-maatregelen gerespecteerd moeten worden. De aanpassingen zullen er voor zorgen dat de studio in de toekomst ook gebruikt kan worden voor andere actua-formats.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.