Samen dansen met de dames van K3 in virtual reality? Dat kan binnenkort in Kortrijk

De meisjes van K3 mochten het spel alvast eens uittesten.© Studio 100
De meisjes van K3 mochten het spel alvast eens uittesten.© Studio 100
Annelies Nollet

Onze wereld is het afgelopen jaar even een stukje kleiner geworden, maar binnenkort kan je er met de kinderen toch even tussenuit. Besteming? De grote pyramides in Egypte, of toch als het van Studio 100 afhangt. Het entertainmentbedrijf sloeg de handen in elkaar met The Park om kinderen binnen te laten stappen in de nieuwe K3 film ‘Dans van de Farao’ met virtualrealitytechnologie. In West-Vlaanderen zal dat kunnen in Kortrijk vanaf 22 maart.

Het is de eerste keer dat een Vlaamse film tot leven komt als VR-spel. The Park richt zich met dit spel ook voor het eerst op een jongere doelgroep, vanaf zeven jaar. Tot nu waren VR-games die je fysiek samen met vrienden kan spelen, immers veelal pas geschikt vanaf dertien jaar.

Dans van de Farao

The Park en Studio 100 sloegen de handen in elkaar om VR toegankelijk te maken voor een jongere doelgroep. Ze hielden daarbij naar eigen zeggen rekening met diverse factoren. Zo werd de speelduur aangepast, zijn de acties en puzzels gefocust op intuïtieve samenwerking en is de virtuele wereld waar de spelers in terecht komen herkenbaar vormgegeven. Het resultaat is het gloednieuwe virtualrealityspel van K3, gebaseerd op hun laatste film ‘Dans van de Farao’.

Het VR-spel is gemaakt voor twee tot zes spelers. Het gaat net als bij de andere spelen van The Park om ‘free-roam’ VR: dit betekent dat je bril niet vasthangt aan kabels en je vrij door de speelhal kan wandelen. Eens je de bril opzet, zit je, als avatar van een ontdekkingsreiziger, middenin het decor van de K3-film. Je medespelers zie je ook als ontdekkingsreizigers naast je bewegen, en je kan gewoon met hen praten tijdens het spel.

Samenwerken

Het doel van het spel is om K3 te bevrijden uit een piramide in Egypte. Door goed samen te werken en puzzels op te lossen, gevoel voor ritme te tonen en zelfs over lava te lopen, vind je de sleutel die je naar de piramide brengt. Uiteindelijk dans je samen met een virtuele maar levensechte versie van K3 op de top van de piramide.

“Je moet goed samenwerken en communiceren om de raadsels en puzzels op te lossen. Heel leuk om met je gezin of je vriendjes te spelen. Wij hebben het spel zelf geprobeerd”, aldus een enthousiaste Klaasje.

Tickets voor K3 in VR kunnen geboekt worden via www.theparkplayground.com . Het spel duurt 25 minuten en is speelbaar is alle locaties van The Park. Hun enige West-Vlaamse locatie bevindt zich in Kortrijk.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.