Radio2-presentator Jens Lemant verkast naar Focus-WTV: “Ik heb héél veel goesting in mijn nieuwe carrière”

Jens Lemant ruilt Radio2 in voor Focus-WTV. © Christophe De Muynck
Philippe Verhaest

Een West-Vlaamse mediatransfer die kan tellen: Jens Lemant (32) ruilt Radio2 West-Vlaanderen in voor Focus-WTV. De presentator van Start je dag gaat vanaf 1 januari aan de slag als journalist bij de regionale televisiezender. “Maar ik blijf naar Radio 2 luisteren”, glimlacht hij.

Jens Lemant is voor veel West-Vlamingen een vertrouwde stem bij het ontwaken. De van Lauwe afkomstige Bruggeling presenteert sinds enkele jaren iedere werkdag van 6 tot 8 uur Start je dag en maakt al bijna twaalf jaar deel uit van de West-Vlaamse Radio2-ploeg, die vanuit Kortrijk actief is.

Op Nieuwjaar verlaat Jens de VRT en gaat hij aan de slag bij Focus-WTV, waar hij journalist wordt. “Een carrièreswitch waar ik heel veel goesting in heb”, benadrukt hij. “Maar ik verlaat Radio2 met opgeheven hoofd. Ik ben er als stagiair gestart en doorliep er een mooi parcours. Daar zal ik altijd dankbaar voor zijn.”

Brugge en oostkust

Lemant werkte er ook als reporter en presenteerde onder andere Avondpost en Middagpost. Start je dag was de voorbije jaren dan weer zijn ankerpunt. “Maar die erg vroege uren begonnen in de kleren te kruipen”, geeft hij toe.

“Radio2 zal altijd een deel van mijn leven blijven. Daar heb ik de stiel geleerd, hé”

“Begin deze zomer kreeg ik van Focus-WTV-hoofdredacteur Bart Coopman het voorstel om bij hen als videojournalist te starten, met in eerste instantie de focus op regio Brugge en de oostkust, de streek waar ik nu al even woon met mijn vriendin en ons bijna één jaar oud zoontje.”

© Christophe De Muynck

Jens had meteen oren naar het aanbod, maar onderstreept tegelijk dat de hervormingsplannen bij Radio2 zijn keuze amper beïnvloed hebben. “Het was ook gewoon tijd voor iets nieuw”, zegt hij. “Dat vind ik bij Focus-WTV. Ik kijk er naar uit om weer elke dag onder de mensen te komen, reportages te velde te maken en de technische kant van televisie maken helemaal te leren kennen.”

Stiel geleerd

Radio2 zal altijd een deel van zijn leven blijven, zegt hij. “Daar heb ik de stiel geleerd, hé. De zender zal altijd bij me te horen zijn, al zal ik nu af en toe wel eens vloeken wanneer ik er een item verneem dat Focus-WTV niet heeft”, lacht hij.

“Dat is nu nog het omgekeerde. Tot mijn laatste dag wil ik het allerbeste van mezelf geven bij Radio 2.”

Eerder deze week raakte al bekend dat de Wingense Kjenta Vangampelaere (24) als nieuwsanker bij Focus-WTV aan de slag gaat.

In september 2020 gaf Jens Lemant nog een uitgebreid interview aan deze krant. Lees het hier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier