Lola en Seppe maken indruk in ‘Sing Again’ en blikken terug: “Vuur voor optreden weer aangewakkerd”

Met Lola en Seppe was het Oostende boven in ‘Sing Again’. © VTM
Bert Vanden Berghe

In de finale van ‘Sing Again’ op VTM, waarbij opvallende kandidaten van vorige talentenjachten zich nog een keer mochten bewijzen, grepen de Oostendse kandidaten Lola Obasuyi Van Acker en Seppe Herreman naast de titel. Ze maakten wél indruk en kijken uit naar meer.

Vorige vrijdag was bij VTM de finale te zien van ‘Sing Again’. De voorgaande weken mochten allerlei kandidaten opdraven die in de afgelopen jaren al furore maakten in andere talentenjachten. De Oostendse Lola Obasuyi Van Acker, winnares van ‘The Voice van Vlaanderen’ in 2016, schopte het tot de finale, net als stadsgenoot Seppe Herreman. Vlaanderen leerde hem dan weer drie jaar eerder kennen in ‘Belgium’s Got Talent’.

Leuke reacties

Ze moesten vrijdag allebei de duimen leggen tegen operazangeres Marjolein Acke, maar blikken meer dan tevreden terug op hun deelname. “Absoluut”, glundert Lola. “Ik was heel nerveus om het terug te zien op televisie. (De opnames dateerden van eind vorig jaar, red.) Ik heb heel wat positieve reacties gekregen van familie en vrienden.” Ook de telefoon van Seppe stond nog niet stil. “Ik denk zelfs niet dat ik al alle berichten kon beantwoorden”, glimlacht Seppe. “Ook de leerlingen van de muziekacademie, waar ik les geef, reageerden heel enthousiast. Toen ik het zag op televisie, kwamen alle emoties weer naar boven. Iedereen wilde natuurlijk het programma winnen, want die 10.000 euro is heel leuk meegenomen. Maar mijn belangrijkste doel was om zo ver mogelijk te raken en alles te kunnen laten zien wat ik wilde laten zien. Want bij het eerste optreden waren we gekleed in het wit, en daarna mochten we in duo zingen. Dat was heel tof, maar elke kandidaat keek uit naar die finale performance, waarbij je alles uit de kast mocht halen.”

Eigen tempo

“Dat was heel fijn, tot je eigen outfit toe kiezen”, dixit Lola. “Zo kon je helemaal tonen waarvoor je stond. Dat ik daar was geraakt, zorgde ervoor dat mijn deelname geslaagd was. Ik maakte in de finale wel een klein foutje. Ik ben erg perfectionistisch en erg streng voor mezelf. Ik had enorm veel stress, maar waar het bij anderen eerder voor de bibber zorgt, werkte het verlammend voor mij. Ik was even een paar seconden weg, maar ik ben trots dat ik mezelf kon herpakken. Ook de positieve reacties van de jury deden deugd. Het was wel een boost voor mijn zelfvertrouwen, ja. In het geheel blik ik erop terug als een liefdevolle ervaring. De steun van de andere kandidaten deed deugd.” Een gelijkaardig geluid horen we bij Seppe. “De groep was bijzonder hecht. Als iemand iets nieuw uitbrengt, dan steunen we elkaar meteen.”

“Ik kan me geen leven meer inbeelden zonder muziek of optreden” – Lola

De twee maken zich in elk geval klaar om zelf ook nieuwe muziek uit te brengen. “Het heeft het vuur opnieuw aangewakkerd”, weet Lola. “Toen ik The Voice van Vlaanderen won, was ik nog erg jong en wist ik nog niet goed wie ik was. Nu heb ik mezelf kunnen tonen, en ik heb weer gevoeld waarom ik het zo graag doe. Ik kan me geen leven meer inbeelden zonder muziek of op te treden. Ik heb me nu omringd met de juiste mensen die mij kunnen vooruit helpen. Natuurlijk droom ik van een eigen EP of album, maar ik wil mezelf de tijd gunnen. Ik wil het op mijn eigen tempo kunnen doen. Puur uit liefde voor de muziek. Voorlopig focus ik mij ook op het afwerken van mijn musicalopleiding, maar ik heb het gevoel dat ik nog maar aan het begin sta.”

Leven van muziek

Ook Seppe spreekt zijn ambities uit. “Het is knokken, allereerst ook om je nummer op de radio te krijgen. Mijn eerste single als Red Sebastian dateert van 2021, en het is geen makkelijk parcours geweest. Ik hoop dat mijn nieuwe single ‘In Your Eyes’ voor een ommekeer kan zorgen. Daarnaast werk ik vooral hard aan nieuwe muziek, samen met een Nederlandse producer. Met een producer uit het Gentse ben ik ook een hele goeie show aan het uitwerken. Voor de festivalzomer zijn we misschien wat laat, maar ik ben aangenaam verrast door de vragen die al binnenkomen. Ik hoop in elk geval dat organisatoren aan mij denken als er nog een plaatsje moet gevuld worden.” (grijnst) “Ik heb altijd gezegd dat ik wil kunnen leven van mijn muziek. Mijn laatste nummer is helemaal mijn stijl: uptempo elektropop. Het Conservatorium was een goeie leerschool om veel uit te proberen, maar ik ben klaar voor meer!”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier