Kenny vond de liefde niet op Honeymoon Island: “Dat Junie vroeger wou vertrekken, was een complete verrassing”

Kenny Dieryck werd gekoppeld aan Junie. © VTM
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

In het VTM2-programma Gestrand op Honeymoon Island verrasten Ieperling Kenny Dieryck (31) en zijn match Junie tv-kijkend Vlaanderen door vervroegd het eiland te verlaten. Hoewel hij er dus de liefde niet vond, kijkt Kenny wel tevreden terug op zijn televisieavontuur. “Het was een once in a lifetime-ervaring”, vertelt hij.

In Gestrand op Honeymoon Island worden acht singles met elkaar gematcht, waarna ze aan hun lot overgelaten worden op een onbewoond eiland. Een van de deelnemers dit seizoen was Ieperling Kenny Dieryck, zoon van Rudy Dieryck en Regine Vandenbussche van Garage Dieryck in de Zonnebeekseweg, maar het verliep niet zoals verhoopt. Zijn match Junie gaf in de voorlaatste aflevering aan dat ze het eiland vervroegd wilde verlaten.

“Dat kwam voor mij als een complete verrassing”, vertelt Kenny, die met Kevin en Kenneth nog twee broers heeft. “Ze had altijd op voorhand gezegd dat ze het avontuur wilde uitzitten tot het einde. We amuseerden ons ook, maar plots zat Junie er mentaal een beetje door omdat ze haar familie en vrienden miste. Over het algemeen kijk ik er wel positief op terug. Uiteindelijk heb ik de liefde niet gevonden, maar ik heb wel veel bijgeleerd over mezelf en over wat ik zoek in een relatie. Het was een once in a liftetime-ervaring.”

Wel geamuseerd

“Ook de reacties van de omgeving waren tof om te horen. Het enige wat misschien een beetje wringt, is dat je merkt dat de televisiemakers in het begin meer focusten op wat Junie en ik gemeenschappelijk hadden en op het einde meer focusten op onze tegenstellingen. Je ziet voornamelijk de negativiteit, terwijl we ons wel tot de laatste dag amuseerden.”

De plotse bekendheid na anderhalve maand op televisie valt nog mee. “Ik word wel eens herkend, maar meestal leggen ze niet de link en moet ik zelf uitleggen dat ik heb meegedaan aan Gestrand op Honeymoon Island”, lacht Kenny. “Dat is wel leuk, maar ik ben ook blij dat het niet te veel gebeurt. Tijdens de uitzendingen kreeg ik wel eens berichtjes van dames die zeiden: ‘blijf wie je bent, je bent een lieve, rustige man, iets waar ik op zoek naar ben…’ Ik ben sinds mijn exit ook aan het daten met iemand die mij op die manier gecontacteerd heeft.”

Mechelen

Ondertussen woont Kenny ook niet meer in Ieper. “Ik was al een tijdje op zoek naar een nieuw appartement en had die keuze uitgesteld met het programma in mijn achterhoofd. Mocht het toch iets geworden zijn en die persoon woonde aan de andere kant van Vlaanderen, dan had ik wel de intentie om te verhuizen naar daar. Het werd uiteindelijk niets, maar ik ben wel verhuisd naar Mechelen voor het werk. Al probeer ik nog maandelijks een weekend naar Ieper te komen om af te spreken met mijn vrienden en familie.”

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier