Jarno Boone wordt NBA-commentator bij Eleven: “Als kind gaf ik al commentaar bij mijn eigen matchen op PlayStation”

Jarno Boone debuteert zaterdagavond als NBA-commentator bij Eleven. © gf
Piet De Ville

Entertainer Jarno Boone gaat naast zijn drukke werkzaamheden als comedian, publieksopwarmer en zanger nu ook nog als commentator bij Amerikaanse basketwedstrijden aan de slag.

Zaterdagavond om 23 uur maakt entertainer Jarno Boone zijn debuut als commentator bij de wedstrijd tussen de Washington Wizards en Boston Celtics op betaalzender Eleven Sports. Het gaat om een wedstrijd binnen de NBA, de topklasse in het Ameriaanse basketbal.

“Normaal gezien zou ik pas half november starten, maar er is een van de andere commentatoren tijdelijk uitgevallen”, vertelt de uit Eernegem afkomstige Bruggeling. “Het moest dus plots vlug gaan, maar ik ben sowieso wel goed voorbereid omdat de ik de NBA competitie al jarenlang op de voet volg. In mijn kinder- en tienerjaren heb ik jarenlang basket gespeeld op behoorlijk hoog niveau. Zo speelde ik nog mee in het nationaal jeugdteam. Ik koos ik er dan toch voor om mij verder op een carrière als entertainer te richten.”

Enkele keren per maand

Nu kan Jarno zijn beide passies – basketbal en media/entertainment – dus combineren. Hij maakt deel uit van een poule van een viertal commentatoren die vanuit de kantoren van Eleven Sports in Brussel, naast het VRT-gebouw, de NBA-wedstrijden becommentarieert.

“Een aantal wedstrijden zijn zo getimed dat ze door het tijdsverschil hier ‘s nachts te zien zijn. In dat geval kiest de zender er meestal voor om de Amerikaanse commentaar te laten mee lopen. Maar als het op een ‘kijkbaar’ uur is, zoals 23 uur nog net is, dan worden er Vlaamse commentatoren ingezet”, legt Jarno uit. “Hoeveel ik precies zal te horen zijn is nu nog niet helemaal duidelijk, maar wellicht toch meerdere keren per maand.”

Jongensdroom

Voor Jarno is zijn nieuwe job een jongensdroom die uitkomt. “Als klein jongetje speelde ik al NBA op mijn PlayStation. Ik zette toen het bijhorende commentaar uit om zelf mijn eigen wedstrijden te becommentariëren. Nu mag ik het dus in écht doen. Als dat niet mooi is…” (lacht)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.