“Geloof echt nog in de liefde”: Ann Lemmens speelt cupido voor Erika en Patricia in ‘B&B Zoekt Lief’

Ann Lemmens speelt cupido voor Erika (links) en Patricia (rechts) in ‘B&B Zoekt Lief’ op VTM. © Collage VTM

Ann Lemmens speelt opnieuw Cupido in het nieuwste seizoen van ‘B&B Zoekt Lief’. Schieten haar pijlen raak voor projectmanager Patricia uit Curaçao en olijfboerin Erika uit Italië? “Ik geloof nog echt in de liefde. In een soulmate, een man met wie ik de rest van mijn leven wil doorbrengen.”

Deze zomer trakteert VTM op een nieuwe dagelijkse dosis intriges, romantiek en drama in het nieuwe seizoen van ‘B&B Zoekt Lief’. Zes B&B-uitbaters wagen zich aan een heus liefdesavontuur vol ontembare vlinders, intense verlangens en misschien ook wel (on)beantwoorde liefdes. Erika Raes (59) uit Italië en Patricia Brunswyck (40) uit Curaçao lieten tientallen jaren geleden Brugge achter zich om hun geluk in het buitenland te beproeven. Het enige was ze nog missen in hun paradijs op aarde, is een bijzondere partner om hun leven onder de zon compleet te maken.

La bella Italia

Van de schilderachtige landschappen in Italië tot de tropische stranden in Curaçao: presentatrice Ann Lemmens en haar crew waren zowel te gast in B&B Amoliv van Erika in Italië als in B&B Salt Lake View Design Villa’s van Patricia in Curaçao. Cupido hield eerst halt bij Erika in het glooiende Toscaanse landschap tussen de grillige olijfbomen. Haar jeugd bracht Erika tot haar twaalfde door in Dudzele. Daarna verhuisde ze met haar ouders naar Oostende, waar zij hotels runden. Erika’s mama woont vandaag in Bredene. Minstens twee keer per jaar gaat ze haar en de familie bezoeken in België. “Hoe ik in Italië terechtgekomen ben? Ik volgde 32 jaar geleden de liefde naar het charmante Italië. Maar het sprookje bleef niet duren en na mijn scheiding heb ik een oud pand gekocht. Dat liet ik helemaal opknappen. Ik run er sindsdien B&B Amoliv. Daarnaast ben ik ook olijfboerin. Mijn olijven zijn meer dan een job, het is een passie. Er loopt niet alleen bloed, maar ook olijfolie door mijn aderen. (lacht) We hebben 2.100 olijfbomen op 21 hectare grond. Uiteraard word ik bijgestaan door personeel. Onze olijfolie is trouwens te koop in Hotel Europe in Oostende en in De Fruithoeve in Bredene”, begint la bella donna.

“Ik denk, tel en droom in het Italiaans. Maar een Belgische man spreekt mij meer aan” – Erika Raes

Erika is ondertussen al twaalf jaar single en haar twee dochters spoorden hun mama aan om deel te nemen aan ‘B&B Zoekt Lief’. “Ik ben zeker en vast klaar voor een nieuwe, langdurige relatie. Ik geloof ook nog echt in de liefde. In een soulmate, een man met wie ik de rest van mijn leven wil doorbrengen. Welke vinkjes mijn toekomstige partner moet afvinken? Ik wil een intelligente, verzorgde man, die net als ikzelf kan genieten van lekker eten en een goed glas wijn. Een echte bourgondiër dus. Hij moet ook mooie, sprekende ogen hebben. Nog een belangrijke vereiste is dat ik een Belg wil, geen Italiaan. Waarom? Met die laatste groep mannen heb ik te veel tegenslag gehad. (knipoogt) Al voel ik mezelf veel meer Italiaanse dan Belgische. Ik denk, tel en droom in het Italiaans. Maar een Belgische man spreekt mij nu eenmaal meer aan. Ik was heel blij toen Ann Lemmens hier aankwam met vier singles. Want zeg nu wel, vier alleenstaande mannen in één klap, waar kom je dat nog tegen?!” besluit de sympathieke Italiaanse Brugse.

In het zog van de chef

Cupido Ann Lemmens trekt ook met vier singles naar Patricia Brunswyck in Curaçao. De Brugse volgde in 2005 sterrenchef Franky Vandierendonck naar het Antilliaanse eiland om er aan de slag te gaan in de keuken van Villa Elisabeth. “Ik kwam Franky op een nacht tegen in l’Estaminet in Brugge. Hij vertelde mij over zijn vertrek naar Curaçao en dat hij er toprestaurant zou opzetten. Hij vertelde me ook dat hij nog personeel zocht. Drie weken later was ik al op Curaçao”, lacht Patricia. “Je moet weten, in die tijd was het moeilijk om in een topzaak aan de slag te gaan. Je moest er echt voor vechten. Ik was ook heel ambitieus. Het was mij passie om op zijn niveau te leren koken en later een eigen restaurant te beginnen. Ik werkte een paar jaar in Villa Elisabeth, daarna begon ik mijn eigen restaurant en er volgde ook nog een traiteurzaak. Uniek, want die had je toen nog niet op het eiland. Ondertussen heb ik mijn traiteurzaak overgelaten en baat ik B&B Salt Lake View Design Villa’s uit. Ik ben ook projectmanager voor een bouwfirma hier op het eiland”, vervolgt de mama van de tienjarige Noah.

Patricia krijg je niet meer van Curaçao. “Het is het paradijs op aarde. Wat een pluspunt kan zijn voor een nieuwe partner, is dat iedereen hier Nederlands spreekt. De mensen zijn hier ook heel vriendelijk. Overal waar je komt, zeggen mensen goedendag. Als je in België op een bus stapt en goedendag zegt, dan kijkt die persoon je aan met een blik van ‘wat voor pillen slik jij?! Hier op Curaçao gunnen we elkaar alles. Of je nu in Primark of Dolce&Gabbanna loopt, het boeit niemand iets. Het gaat om wie jij bent. Een zalige mentaliteit.”

Levensgenieter

Patricia is al een tijdje single. Omdat ze de tijd rijp achtte om samen met iemand te genieten van de azuurblauwe wateren en parelwitte stranden, schreef ze zich in voor ‘B&B Zoekt Lief’. “Ik zoek een eerlijke, ondernemende man. Een levensgenieter, die sportief en avontuurlijk is en niet geïntimeerd is door een sterke vrouw. Ik heb de voorbije jaren keihard gewerkt en ik heb op zakelijk vlak bereikt wat ik wou bereiken. Nu wil ik dat ook delen met iemand.”

Nieuw seizoen van B&B Zoekt Lief vanaf 24 juni, van maandag tot donderdag om 20 uur bij VTM.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier