Frituur De Frietpost springt op de kar van Droomfabriek-actie: gratis grote friet voor schrikkeljarigen

Sies Baert en Bieke Coucke. © WMe
Redactie KW

Jarig op 29 februari? Dan kan je donderdag gratis een grote friet met een snack naar keuze eten bij De Frietpost in Tielt. Daarmee geeft uitbater Sies Baert gevolg aan een oproep die eerder door het VRT-programma De Droomfabriek gelanceerd werd.

“De presentatoren van het programma gingen op zoek naar initiatieven om schrikkeljarigen te verrassen”, legt Sies uit. “Zelf was ik tijdens de uitzending aan het werk, maar mijn ouders waren thuis aan het kijken en dachten meteen aan De Frietpost. Een leuk voorstel en ik besloot om elke schrikkeljarige te trakteren op gratis frietjes op 29 februari. Nog tijdens de uitzending stuurde ik het idee in, waarop Maaike Cafmeyer onze actie op het einde van de uitzending zelfs nog heeft vermeld.”

Komen eten met familie

Concreet kan elke schrikkeljarige die donderdag langs komt rekenen op een gratis grote friet inclusief een snack naar keuze. Maar daar houdt het niet op. “We hebben hier naast de frituur een ruime zaal met een bar. Die zaal stel ik donderdag gratis ter beschikking van schrikkeljarigen die hier hun verjaardag willen komen vieren, eventueel met vrienden of familie. De jarigen kunnen er ‘s avonds hun gratis pak friet opeten, terwijl we sowieso ook voor een gratis drankje zorgen voor de groep. Of het een echt feestje wordt? Dat zal wat afhangen van de respons.”

Zelf kent Sies persoonlijk niemand die verjaart op 29 februari, al is het voor de ouders van zijn vriendin wel een bijzondere dag. “Zij zijn op die dag getrouwd”, weet Sies. “Een unieke huwelijksverjaardag dus, al hebben zij wel al andere plannen donderdag.” (SV)

De Frietpost in de Beernegemstraat 55 is donderdag open van 11.30 uur tot 13.30 uur en van 17.30 uur tot 21.30 uur.