De succesverhalen van ex-kandidaten Bake Off Vlaanderen

© Foto Play4
Phebe Somers

Binnenkort kunnen we weer massaal genieten van een nieuw Bake Off-seizoen. Tijdens de voorbije 4 edities maakten we kennis met heel wat West-Vlaamse bakkers die ons steeds verbaasden met originele zoete creaties. Hoewel niet iedereen even lang heeft staan zweten in de befaamde baktent onder het toeziend oog van Wim Opbrouck, verschillende onder hen hebben die bakmicrobe vertaald naar een mooie zaak.

Hola Granola & Hola Food van Valerie

© Foto Play4

De spring-in-`t-veld van het eerste Bake Off-seizoen die het tot in de finale schopte heeft niet stilgezeten. Het begon met zelfgemaakte granola. “Ik bakte al een tijdje granola voor mezelf en nam die gereld mee naar mijn werk. Eén van mijn collega’s zei me ooit eens dat de granola zo lekker was dat ik ‘m beter zou verkopen. Dus dan heb ik dat maar gedaan, onder de naam Hola Granola”, lacht Valerie Dewever, afkomstig uit Oostende. Intussen maakt ze vijf verschillende variaties, maar daar bleef het niet bij. In april 2018 opende ze haar eigen healthy foodbar ‘Hola Food’ in Gent, waar alle originele gerechten 100 procent huisgemaakt zijn. “Een eigen zaak was al lang mijn droom, wie weet gaf het Bake Off-avontuur me net die boost die ik nodig had om te starten!

Food- & travelblog van Kenneth

© Foto Play4

We maakten kennis met Kenneth Strubbe uit Loppem in de tweede editie van Bake Off Vlaanderen. Hoewel hij redelijk snel de wedstrijd moest verlaten is Kenneth de liefde voor het bakken allesbehalve verloren. Met de blog In Food’s Name deelt hij die passie met al wie wil luisteren. “Sinds kort gaat de blog echter niet meer uitsluitend over bakken. Ik combineer nu het culinaire met een andere grote liefde: reizen. Ik deel allerlei tips over waar en wat je lekker kunt eten op verschillende reisbestemmingen, zowel in het binnen- als buitenland”, vertelt hij.

Flour Power dessertshop van Mona

© Foto Play4

“Ik heb altijd veel gebakken, maar toen ik alleen ben gaan wonen was er plots geen mama meer die zei dat ik de keuken niet mocht vuilmaken waardoor mijn hobby een beetje uit de hand begon te lopen”, vertelt de Kortrijkse Mona Janssens, bekend uit het vierde Bake Off-seizoen. Als student-ondernemer begon ze via Instagram taarten en gebak op bestelling te maken, maar door de coronacrisis stond dit een tijd lang op een laag pitje. Tot Bake Off in haar leven kwam. “Niet lang na de opnames versoepelden de coronaregels, waardoor de taarten opnieuw de deur uitvlogen. In januari 2021 heb ik uiteindelijk mijn webshop opgestart met een uitgebreid assortiment, waarover heel wat vegan opties, zodat alles wat professioneler kan verlopen.” Nu Mona afgestudeerd is zal ze met Flour Power in bijberoep blijven bakken.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.