https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Brugse ‘Dance Kids’ in Belgium’s Got Talent: “Stem ons naar de volgende ronde”

De glittermeisjes van de groep Dance Kids dansen de pannen van het dak met hun disco en showdance. © vtm
Piet De Ville

De Brugse dansschool Rose De Leyn stuurt haar dochters uit. Vrijdagavond is de groep ‘Dance Kids’ te zien op het podium van Belgium’s Got Talent op VTM. “De boodschap in de act is dat corona ons niet klein krijgt”, zegt danscoach Ellen Bacquaert.

In Belgium’s Got Talent, telkens vrijdagavond op VTM, mogen vier juryleden én de kijkers opnieuw oordelen over de meest uiteenlopende acts. Goochelen, zang, acrobatie, comedy,… alles komt aan bod. De dansgroepen zijn echter nog steeds het sterkst aanwezig. En ook de alom bekende Brugse dansschool Rose De Leyn is van de partij en wel met de dansgroep Dance Kids, een discoformatiegroep.

De meisjes dansen prachtig en zien er ook heel leuk uit – Danscoach Ellen Bacquaert

“Ik geef intussen tien jaar dansles bij Rose De Leyn en heb er alle competitieteams onder mijn hoede”, zegt danscoach Ellen Bacquaert (26). “Normaal gezien gaan we wekelijks op competitie met de groepen naar en tegen andere dansscholen. Door corona was dit lange tijd niet mogelijk. Alleen voor de meisjes tussen 7 en 12 jaar oud waren de coronabeperkingen niet van tel. En het is nu net met de Dance Kids, dertien meisjes in die leeftijdscategorie, dat we deelnemen aan Belgium’s Got Talent. Met dit dansteam zijn we overigens in 2019 Belgisch kampioen discoformatie geworden.”

Dansschool Rose De Leyn werd door de programmamakers zelf gecontacteerd met de vraag om zich in te schrijven en ging daar dan ook graag op in.

Coronaboodschap

“Natuurlijk hebben we wel aan preselecties moeten deelnemen. Er deden veel dansgroepen mee waardoor we natuurlijk erg tevreden zijn dat we mochten aantreden voor de show”, zegt Ellen, die zelf vijfentwintig keer Belgisch kampioen was in verschillende dansdisciplines. “De meisjes dansen op het nummer ‘Toy’ van Netta, de inzending van Israël voor het Eurovisiesongfestival in 2018. Er wordt onder meer gezongen ‘I am not your toy, you stupid boy’. En de meisjes en ik geven er een interpretatie aan met een boodschap naar het coronavirus toe. ‘je krijgt me niet klein, stom virus’, dat is het idee min of meer. Ik ben alvast heel tevreden over de act. De meisjes dansen prachtig en zien er ook heel leuk uit in hun glitterpakjes. Wij weten natuurlijk al hoe de jury heeft gestemd maar het wordt wachten tot de uitzending op vrijdagavond om te zien hoe de kijkers zullen stemmen. Ik kan alleen maar oproepen om zoveel mogelijk zogenaamde ‘golden buzzers’ te stemmen zodat we naar de volgende ronde mogen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.