Auteur Viviane Huygebaert in ‘Iedereen beroemd’

Viviane in het (nagemaakte) kleed van haar groottante tijdens de opnames in het Fakkeltheater.© MM
Viviane in het (nagemaakte) kleed van haar groottante tijdens de opnames in het Fakkeltheater.© MM
Redactie KW

Enkele weken geleden vertelde Viviane Huygebaert, auteur van Elisa Sophia, in De Zeewacht het verhaal van de speurtocht naar haar groottante , die na WO I haar geliefde volgde richting Duitsland. Een bijzonder verhaal dat ook de makers van ‘Iedereen beroemd’ niet onbewogen liet.

“Mijn boek Elisa Sophia zou in normale omstandigheden voorgesteld worden aan de vier betrokken families op 21 november van vorig jaar. We hadden hiervoor zelfs al een zaal in Bredene-Dorp vastgelegd. Maar toen kwam corona op de proppen”, legt Viviane uit.

Het verhaal van Vivianes groottante werd enkele maanden geleden echter ook opgepikt door de redactie van het tv-programma ‘Iedereen beroemd’ (Eén). “Ze vroegen me of ik de presentatie, die in Bredene-Dorp voorzien was, wou overdoen op een podium voor het programma. Ik was begrijpelijk opgetogen met die vraag!”

Vijf uur opnames

Viviane trok op vrijdag 15 januari richting Fakkeltheater in Antwerpen voor de opnames. “Opnames die zowat 5 uur geduurd hebben. En dat voor 3 minuten beeldmateriaal. Maar begrijp me niet verkeerd, ik ben moe maar uiterst tevreden terug naar huis gereden.”

Vivianes optreden in ‘Iedereen beroemd’ is voorzien voor woensdag 27 januari in de rubriek Zonder publiek. Het programma start meteen na Het Journaal op Eén. (MM)

Iedereen Beroemd, Eén, woensdag 27 januari, na het Journaal.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.