Acid doorbreekt (verplichte) stilte met nieuwe video over Reuzegom: “Bang en trots”

© BELGA/KURT DESPLENTER
Redactie KW

In een nieuwe videoboodschap heeft Blankenbergenaar Nathan Vandergunst, beter bekend als YouTuber Acid, opnieuw uitgehaald naar de Reuzegommers, hun advocaten en de media. Hij noemt deze keer geen namen en zegt tegelijkertijd bang en fier te zijn. Acid was een week geschorst van YouTube.

Acid stelt enerzijds blij te zijn dat de hele hetze rond zijn filmpje mensen aan het nadenken heeft gezet en in actie heeft doen schieten, maar zegt ook liever niet op die plaats te hebben moeten zitten om de aanklachten te doen.

Dreigbrief

In zijn zowat elf minuten durende video haalt Acid ook fors uit naar het gerecht en de media, die “gewoon wegkeken”. Over de advocaten van de Reuzegommers zegt hij dat het “geen mensen” zijn.

Hij lacht ook met de dreigbrief die de Gentse advocaat Joris Van Cauter, die Reuzegommer ‘Remork’ verdedigde op het proces.

Geen aanklacht

Verder stelt Acid dat er nog geen formele aanklacht tegen hem is ingediend, maar dat hij wel bang is voor wat eventueel kan komen. Aan de andere kant voelt hij trots om wat hij heeft gedaan.

Hij geeft ook toe fouten te hebben gemaakt en verontschuldigt zich bij mensen die hij in zijn vorige video opvoerde ter illustratie van invloedrijke ouders.