Radio Melinda start maandelijkse talkshow “Radio dicht bij de luisteraars”

Beeld van de eerste uitzending van Melinda's aperitief: Radio Melinda-voorzitter Chris Schoutteet, centrale gast burgemeester Jean-Marie Dedecker, ICT-man Marc Decoster en presentator Ronny Masco. © PETER MAENHOUDT
Redactie KW

Met ‘Melinda’s aperitief’ brengt Radio Melinda voortaan maandelijks een talkshow op zondagmorgen. Daaraan zijn een brunch en dansmiddag gekoppeld. “We brengen de radio dicht bij de luisteraars”, zeggen presentator Ronny Masco en voorzitter Chris Schoutteet.

“We bestaan al 42 jaar en de uitzendingen begin jaren 80 waren toen zelfs illegaal”, zegt voorzitter Chris Schoutteet. De radio evolueerde van een ‘vrije radio’ naar een erkende lokale radio. Radio Melinda is bekend van de caravan aan de Torhoutsesteenweg in Middelkerke, van waaruit jarenlang de uitzendingen gebeurden. Die caravan was ook het decor toen reportageploegen van nationale zenders langskwamen om de radio in beeld te brengen.

“Vijf jaar geleden was er een nieuwe erkenningsronde en nam ik het roer in handen. De caravan verdween en maakte plaats voor een nieuwe studio boven de carwash, nog altijd op dezelfde locatie. De naam veranderde naar Melinda FM. En we zitten sinds vorig jaar ook op DAB+, waardoor we in heel de provincie te ontvangen zijn. Er zijn vijftien deejays en een dertigtal mensen die actief zijn achter de schermen. We draaien de tophits van de jaren 70 tot vandaag”, duidt Schoutteet de werking van de zender. De vinylplaten verdwenen en maakten plaats voor een digitale aanpak onder leiding van ICT-man Marc Decoster, ook al jarenlang actief bij de radio.

Het idee voor de talkshow kwam van Bredenaar Ronny Masco, die de gasten op zondagmorgen tussen 10 en 12 uur voortaan ontvangt in zijn Après-Shop.

“Tijdens onze eerste uitzending waren burgemeester Jean-Marie Dedecker, zangeres Rapha en kok Donald Deschagt te gast. Die laatste komt trouwens elke maand een gerechtje presenteren. Het gaat uiteraard om een radio-uitzending, maar we kijken toch verder. Er is een volledige tv-studio gebouwd en de talkshow wordt opgenomen met vier camera’s, voor de sociale media en een eigen YouTubekanaal.”

Ook mobiel

Chris Schoutteet: “We zijn erg tevreden, want op de eerste uitzending, brunch en dansmiddag waren er een honderdtal aanwezigen. We gaan door op hetzelfde elan. Daarnaast zijn we met onze mobiele studio nog aanwezig op een vijftiental evenementen.”

De volgende ‘Melinda’s aperitief’ vindt plaats op zondag 2 april vanaf 10 uur in de Après-Shop, Brugsesteenweg 23 (shopping center Bredene). De toegang is gratis. De uitzending is te beluisteren op 107,8 FM, op DAB+ en via de website.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.